Kulturdråpen

Kulturdråpen er et fylkesdekkende prosjekt som tilbyr og tilrettelegger for et kontinuerlig kulturtilbud for mennesker under opphold på rusinstitusjoner, i fengsler, dagsenter og ettervern i gamle Østfold.
Kulturdråpen tilbyr 8 – 14 kulturaktiviteter pr. år med variert innhold; konserter, teater, skrivekurs, filmkurs, og diverse andre kunstfaglige kurs.

Kulturdråpen ble startet i 2009 med midler fra Helsedirektoratet. I 2014 ble prosjektet tildelt midler fra både Helsedirektoratet, Kriminalomsorgen, og ble en fast ordning og del av et fylkskommunalt tilbud.

Kulturdråpen er samlokalisert med Den kulturelle skolesekken i Viken fylkeskommune/ Østfold, og inngår nå som fast del i organisasjonens formidlingsstab.

Kulturdråpen jobber etter samme prinsipp og modell som Den kulturelle skolesekken. Kulturdråpen medvirker dermed til at målgruppen får kontinuerlige, profesjonelle kunst- og kulturtilbud.

Ta gjerne en titt i vårt magasin for å lese mer om ordningen! 

Aktuelle artikler

Kreativ Arena 2022

Hagakoret og Kulturdråpen med innslag under Kreativ Arena 2022.

Mange sterke inntrykk

Trygve Skaug er en av artistene på Dråpekonserten i Østre Fredrikstad kirke 14. februar.

Artistslipp til Dråpekonsert 2019

Monica har så vidt rukket å avslutte jobben som produsent for teatersuksessen «Uten navn – å miste sine nærmeste», som har gått for fulle hus i både Østfold og på Nationaltheatret, før hun er i gang med neste prosjekt.

Et ambisiøst år i Kulturdråpen

Et år har gått i Kulturdråpen – og for et år det har vært.Nå som vi har skrevet ferdig årsrapporten for 2018 må vi innrømme at vi er ganske stolte av det vi har fått til.

Uten navn – en av årets beste kulturopplevelser i 2018

Teaterviter og kritiker Ilene Sørbøe har kåret Østfold kulturutvikling og Kulturdråpens samarbeidsproduksjon Uten navn til en av årets beste kulturopplevelser i Morgenbladet.

Kontakt info:

Kulturdråpen
v/ Monica Leander
mail: monicale@viken.no
mob: +47 93 28 88 77

Besøksadr: Dokka 3 A, 1671 Kråkerøy