Artistslipp til Dråpekonsert 2019

Kulturdråpen i vinden

Monica har så vidt rukket å avslutte jobben som produsent for teatersuksessen «Uten navn – å miste sine nærmeste», som har gått for fulle hus i både Østfold og på Nationaltheatret, før hun er i gang med neste prosjekt.


– Det er givende å få jobbe med historiene bak rusen, vise menneskene og ikke bare statistikken. Det har vi fått til med «Uten navn» der vi forteller historien til noen av de pårørende.


I teaterstykket skildrer de pårørende sine nærmeste i bredere kontekst enn bare rusen – de viser mennesket.

Populære artister til Dråpekonserten

Nå suser Kulturdråpen videre til neste store begivenhet – Dråpekonserten 2019.
I februar åpner Leander dørene til Østre Fredrikstad kirke og inviterer til en kveld spekket med kulturinnslag.


Som før vil vi møte koret med beboerne fra Phoenix Haga som en rød tråd gjennom hele konserten. De vil også lese egne tekster som de har produsert under skrivekurs med forfatter og Brageprisvinner, Monica Isakstuen.


I tillegg har Leander invitert et knippe flotte norske artister, og allerede nå kan hun røpe de første.

Trygve Skaug

Vi som jobber med å forberede Dråpekonserten er så glade for å kunne dele at Trygve Skaug er en av de som har sagt ja til å komme. Skaug er låtskriver, musiker og poet fra Ørje som har gitt ut flere album og diktsamlinger. Han er godt kjent blant det norske folk og har solgt ut juleturnéen sin over det ganske land. Derfor er det så gøy at han også tar seg tid til Dråpekonserten, sier Leander.

Maria Solheim

En annen perle på Dråpekonsert-snora er Maria Solheim. Hun slapp sitt sjette album i mars 2018. Studioalbumet “Stories of new mornings” kan sees som variasjoner over Prøysens «Du ska få en dag i mårå». Den handler om å fremdeles være i live. Å våkne opp og vite at man fremdeles kan ta valg. At livet fremdeles har muligheter. Og som duettpartner på utvalgte låter finner vi ingen ringere enn: Trygve Skaug.

Amund Maarud

En tredje perle er den kritikerroste norske blues- og rockemusikeren Amund Maarud. Han er ute med det ferske albumet «Perfect Stranger» sammen med countrybandet Lucky Lips. Denne høsten har han også gitt ut et album med musikk inspirert av «Den fremmede» i Ibsen-stykket «Fruen fra havet».

Barokksolistene

Vi gleder oss også over at Barokksolistene blir med på festen denne kvelden. Barokksolistene er kjent for en åpen tilnærming til barokkmaterialet med mye improvisasjon, humor i formidlingen og blanding av sjangre. Mange i Østfold husker dem sikkert fra «Alehouse sessions» fra noen år tilbake, da de spilte musikk fra pubene i England på 1700-tallet. De byr på Purcell-overtyrer, shanties og nordisk folkemusikk.
– En skikkelig livat affære for alle oss som var tilstede, husker Leander med et lurt smil.

Mer i vente

-Det kommer flere også! Artister altså, sier Leander, men vi har ikke rukket å skrive avtaler med alle enda.
Det går fort i svingene på Kulturdråpens kontor hos Østfold kulturutvikling i desember, men Leander holder stø kurs.
– Dette skal vi få til, smiler hun