Elever på konsert med "Høgg ned treet" under Marked for musikk. Foto: Jørgen Greiner

Kulturkontakt

Kulturkontakten legger til rette for kunst- og kulturopplevelser fra Den kulturelle skolesekken. Det betyr å ha oversikt over når arrangementene gjennomføres, og legge til rette for besøk.  

En sentral oppgave er å informere lærere og øvrige ansatte på skolen slik at alle i fellesskap innlemmer DKS-besøkene i skolens årshjul. Kulturkontakten er også ansvarlige for å organisere og følge opp kulturverter. 

Hva gjør en kulturkontakt?

DKS Vikens håndbok for kulturkontakter

DKS Viken har utarbeidet en “Håndbok for kulturkontakter”. Her kan du få en oversikt over oppgaver som følger med vervet, og hvem som som har ansvar for hva.

Last ned DKS Vikens “Håndbok for kulturkontakter“, eller les den på ISSUU:

Veileder for kulturkontakten

Det er også utarbeidet en mer detaljert “Veileder for kulturkontakten”. Innholdet er laget i samarbeid mellom kulturkontakter og DKS-planleggere fra hele landet.

Du kan lese “Veileder for kulturkontakten” på Kulturtankens nettsider, eller laste den ned som en pdf:

Hvordan er det å være kulturkontakt?

På Kulturtankens side Kulturkontakt – en essensiell rolle kan du lese seks intervjuer med kulturkontakter landet rundt. De forteller om gleder og utfordringer ved det å være kulturkontakt.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du lurer på noe. 

Lykke til med arbeidet! 

Publikum under Kreativ Arena på Sentralen 2022. En samling for kommune -og kulturkontakter fra hele Viken. (Foto: DKSViken/Tanja Steen)