Reveries - Musikk for dagdrømmer

arrow_back Produksjoner

«Reveries» er musikken som tilhører dagdrømmene. Piano og stryk tvinnet sammen i et klangfullt instrumentalt lydlandskap, fremført med filmer av filmskaper Ola Røyseland, som løfter fram både spenning og spørsmål.

For DKS tilrettelgges dette prosjektet som en opplevelse av hvordan musikk og film satt sammen som installasjon og live fremføring, kan forsterke budskapet og stemningen musikken bringer med seg. I filmene bidrar unge skuespillere til å forsterke følelsen i denne musikkens ibeonde melankolske natur, og løfter frem temaer som dagdrømmer, lengsel, savn, sorg, fravær, depresjon, ungdom, seksualitet og håp.

Utøverne vil og ha dialog med elevene, både rundt prosessen som ligger til grunn for prosjektet, og tematikk og tolkning av musikk og film.


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

2 stykker

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

60

Oppriggingstid

90 minutter

Nedriggingstid

30 minutter

Arena/rom

Klasserom, Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

3

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Mørkt rom. Sittende publikum.

«Reveries» Musikk for dagdrømmer. Et samarbeid mellom filmkomponist Nicholas Sillitoe og fiolinist Sebastian Grüchot.

 

Arrangert av

Agder fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Sebastian Gruchot

Alf Vaksdal

Nicholas Sillitoe

Andre medvirkende

Lydprodusent er Alf Vaksdal

Gruppenavn

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Nicholas Sillitoe er mest kjent for sitt arbeid med film- og TV musikk, og mottok i 2015 Amandaprisen for beste filmmusikk til filmen «Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant». Han har jobbet sammen med markante nasjonalt og internasjonalt anerkjente filmskapere på flere film- og TV-produksjoner gjennom mange år.

Med sin bakgrunn som profesjonell klassisk sanger fra en alder av 12 år, videre gjennom år med elektronisk og akustisk musikk som levebrød i England og Norge, har han utviklet et eget sound i det post-klassiske landskapet som har satt sine spor i flere produksjoner, på og utenfor skjermen og filmlerretet.

Sebastian Gruchot jobber som utøvende fiolinist og fiolinlærer. Han spiller også saksofon, er komponist, arrangør og musikkprodusent. Han har utdanning i både klassisk og rytmisk musikk, og har spilt inn plater innen flere musikksjangere som jazz, pop, EDM, metal, post-classical osv. Han har gitt ut musikk og har spilt konserter verden rundt med slike band og artister som Arcturus, Anne Marie Almedal, Nutopia, Rafal Gorzycki, Gruchot/Krumins o.a. Sebastian har også vært med på flere produksjoner for barn som Fargespill (Kilden), Snødronningen (Agder Teater) og en rekke DKS-produksjoner.

Nicholas  og Sebastian har jobbet sammen i flere år, og de to har utviklet et samspill og en teft for det post-klassiske landskapet som har satt sine spor i flere produksjoner, på og utenfor skjermen og filmlerretet.

 

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig
Produsent/fagansvarlig

Vigdis Blaker, tlf: +47 944 29 500, e-post: vigdis.blaker@agderfk.no

Kontaktperson utøver

Nicholas Sillitoe, tlf: +47 928 98 790, e-post: illumination47@mac.com