DKS for utøvere

Profesjonelle utøvere, produsenter og formidlere av kunst og kultur kan melde inn forslag til Den kulturelle skolesekken. Forslag meldes inn i DKS-portalen.

Portalen åpner 1. september for innsendelse av forslag til påfølgende skoleår. Innmeldingsfrist er 1. oktober kl 23.59. 

På denne siden finner du generell, praktisk informasjon om DKS for utøvere. For spesifikk info om de ulike kunst- og kulturuttrykkene, se Film, Kulturarv, Litteratur, Musikk, Scenekunst og Visuell kunst.

Forslagsprosessen

På bakgrunn av innkomne forslag blir det valgt ut produksjoner som skal inngå i det lokale DKS-programmet. Det er produsenter og programmerere i fylkene og/eller kommunene, i samarbeid med lokale fagutvalg, som beslutter endelig program.

Et forslag kan være en ny idé eller en ferdig produsert produksjon som allerede er blitt vist i DKS eller et annet sted.

Etter å ha beskrevet forslaget, vil du bli bedt om å angi hvilke skoletrinn du anser at forslaget egner seg for, samt velge ett eller flere kunst- eller kulturuttrykk forslaget hører inn under. Du kan også tagge forslaget med underkategorier og visningstyper. Dette hjelper DKS-administrasjonene med å finne frem til ditt forslag i programmeringsarbeidet. Både målgruppe, fagområder og underkategorier kan justeres dersom forslaget tas med inn i ordningen.

Dersom en eller flere administrasjoner er interessert i ditt forslag vil de ta kontakt via meldingssystemet i forslagsportalen. Du vil da få beskjed via den e-postadressen som er registrert på deg. Du vil også kunne følge med på statusen for ditt innsendte forslag ved å logge deg inn i portalen. Gå til Ofte stilte spørsmål for mer informasjon.

Behandlingstid forslag

Dersom en eller flere administrasjoner er interessert i ditt forslag vil de ta kontakt via meldingssystemet i portalen. Det er ulike prosesser for gjennomgang av forslagene hos DKS-administrasjonene. Forventet ferdigstilt behandling av forslag for skoleåret vil være i perioden januar – mars.  Da vil du også kunne se endelig status på ditt innsendte forslag på «Min side» i portalen.
 

@dksnorge på Instagram

Kunst- og kulturinstitusjoner

Representerer du en kunst- eller kulturinstitusjon kan du registrere institusjonen og sende inn forslag på vegne av denne. Enkeltpersonforetak kan logge inn og levere på vanlig måte.

  • Først registrerer du deg med personlig profil i DKS-portalen.
  • Deretter fyller du ut skjemaet under og sender inn. Når kunst- eller kulturinstitusjonen er registrert, vil du innen kort tid motta en e-post med informasjon om tilgang til å registrere forslag fra institusjonen du representerer m.m.

Mer info

Last ned appen

For iPhone eller Android:

Appen er utviklet for utøvere og kulturinstitusjoner i DKS-ordningen.
I appen har du lett tilgang til dine forslag og relevant informasjon om turneen som tidsplaner, kart og kontaktinformasjon. Her vil du også finne kommunikasjonen du har med DKS-planleggere via meldingssystemet i portalen.

Relaterte saker

Hvordan er det å turnere i DKS?

Å reise rundt på skoler i Norge med Den kulturelle skolesekken er en unik opplevelse. Vi har spurt et knippe kunst- og kulturutøvere om deres erfaringer med DKS-turné.

Tilrettelegger for kunstmiljøene

Kulturtankens arbeid fokuserer på utvikling, nettverksbygging, veiledning og inspirasjon for kunstnere som ønsker å engasjere seg i Den kulturelle skolesekken (DKS).