Alle hater Johan

arrow_back Produksjoner

Alle hater Johan er en komedie om Johan Grandes lange og eventyrlige liv, og hans evige kamp for den store kjærligheten. Filmen er regissør Hallvar Witzøs spillefilmdebut, produsert av Elisabeth Kvithyll for Nordisk Film Production - begge vassekte trøndere. Filmen er spilt inn i sin helhet på Titran på Frøya, med et stort lag av trønderske filmarbeidere og skuespillere.

I forbindelse med innspillingen av filmen har DKS Trøndelag vært med på og fått produsert en "bakomfilm". Denne vil bli tilbudt de skolene som får selve filmen, i form av en digital produksjon til bruk på skolene - i etterkant av selve filmvisningen. Lenke til denne blir sendt til kulturkontaktene ved de skolene som får filmen. Her får elevene et møte med og innblikk i arbeidet til manusforfatter, regissør, produsent, klipper, komponist, og de som gjøre etterarbeid på både lyd og bilde/VFX. 

Elevene i Melhus vil få besøk av skuespiller Live Ovedie Langklopp Svenning, som spiller Solvor 15 år, og for dere vil opplegget vare 120 minutt. For de andre vises kun filmen og opplegget varer 95 minutt.


Varighet

1 timer og 40 minutter

Sted

Ikke satt

Maks publikumsantall

300

Arena/rom

Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

2

Viktig informasjon til lærere og elever før besøket

De som får denne produksjonen får også den digitale produksjonen "Bakomfilmen Alle hater Johan" til bruk i etterarbeid.

Eventuelle forberedelser til besøk

Hvis skolen hav elevarrangører/verter, er det flott om disse tar imor utøver(ne). Der bygdekinoen viser filmen må skolen stille med bærehjelp i forkant - dette presisseres i turneplanen der det er aktuelt.

Sprengbasen Johan Grande er en einstøing som bor på det lille stedet Titran, ytterst i det forblåste trønderske havgapet. Ei bygd hvor Grande-familien aldri har fått innpass. Familiegården deler han med villhesten Ella og en masse dynamitt. For Johan er glad i Ella og store eksplosjoner, men ikke veldig mye annet. Bortsett fra nabojenta Solvor, da. Hans livs store kjærlighet. Som han ved et uhell kom til å sprenge litt istykker i ungdomstida. 

Alle hater Johan er en historie Hallvar lenge har ønsket å fortelle. Den er personlig og hentet fra karakterer han kjenner fra oppveksten hans på bygda i Trøndelag. Hallvar har tatt denne kulturen og karakterene inn i filmens univers, og vi tror Alle hater Johan speiler et lite sted i Trøndelag, samtidig som det er gjenkjennbart over hele verden. Regissøren har med sin eksamensfilm fra Den norske filmskolen, Tuba Atlantic, vist at han kan fortelle urtrønderske historier med internasjonal appell. For Tuba Atlantic vant han Student Oscar i 2011 og ble en av tre nominerte til Oscar for beste kortfilm i 2012.

Alle hater Johan er noe så sjeldent som en film som i sin helhet er spilt inn på location. Det i seg selv er såpass unikt at det fortjener å bli snakket om og vist frem!

Filmen vant Amandapris for beste sminke (Asta Hafthorsdottir og Thomas Foldberg) og for beste filmmusikk (Jørund Fluge Samuelsen). 

Arrangert av

Trøndelag fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Elisabeth Kvithyll

Hallvar Witzø

Live Ovedie Langklopp Svenning

Andre medvirkende

Gruppenavn

Nordisk Film Production

Idé/opplegg

Hallvar Witzø

Om kunstner / utøver / gruppe

Hallvar Witzø er filmregissør med base i Oslo. Han ble uteksaminert fra Den norske filmskolen med kortfilmen Tuba Atlantic (2010), som vant Student Academy Awards for Beste kortfilm i 2011. Kortfilmen Ja vi elsker (*) (2014) konkurrerte om Gullpalmen for Beste kortfilm under Cannes Filmfestival og mottok First Honorable Mention. Witzø har regissert en mengde norske reklamefilmer samt kjente TV-dramaer som Helt perfekt (TVNorge), Kjære landsmenn (TV2), og Neste sommer  (TVNorge). Alle hater Johan (2021) er hans spillefilmdebut produsert av Nordisk Film Production. Til tross for at han bor i Oslo banker regissørens hjerte for hjemfylket Trøndelag. 

 

Elisabeth Kvithyll er en filmprodusent fra Lånke  med base i Oslo. Etter endt utdanning som filmprodusent og journalist ved WA Screen Academy (AUS), fortsatte Elisabeth sin filmutdanning på produsent-linjen ved Den norske filmskolen. Hennes eksamensfilm, Å votfjellet (2012), vant Amanda for Beste kortfilm og mottok nominasjon til Student Oscar i 2013. Hun produserte den Gullpalme-nominerte kortfilmen, Ja vi elsker (2014), som mottok First Honorable Mention ved Cannes Film Festival i 2014. Hun spillefilmdebuterte med kinofilmen, Blindsone (2018), som vant Sølvskjellet for Beste skuespiller ved San Sebastian Film Festival og mottok nominasjoner for Den europeiske filmprisen og Nordisk råds filmpris. Elisabeth vant Kanonprisen for Beste norske produsent i 2018. Etter åtte år i utvikling og produksjon, er hun klar for å vise komedien, Alle hater Johan (2021) frem for verden..

 

Live Ovedie Langklopp Svenning spiller rollen som Solvor 15 år, og er opprinnelig fra Stokkøya i Åfjord kommune. Våren 2022 fullførte hun videregående skole på utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon, og er svært glad i mediarelaterte tema som foto og film. Ellers trives hun med teater, musikk, klatring og med dyr. Høsten 2022 jobber hun for DKS i Trøndelag, og våren 2023 har hun en plan om å jobbe som au pair hos en familie i Italia som driver med vinproduksjon. Ellers har hun videre en drøm om å reise, samt. studere sosiologi eller å ta sommelier utdanning. Planene er mange.

Produksjonen kan bidra til:

  • å gi innsikt i vår historie og kultur. Denne insikten er viktig for utvikling av elevenes identitet og skaper tilhørighet til samfunnet. ( 1.2 Identitet og kulturelt mangfold )
  • å støtte skolens ansvar for å ta hensyn til mangfoldet av elever og legge til rette for at alle får oppleve tilhørighet i skole og samfunn. Vi kan alle oppleve at vi skiller oss ut og kjenner oss annerledes. Derfor er vi avhengig av at ulikheter anerkjennes og verdsettes. ( 1.1 Menneskeverdet )
  • å vise hvordan tilgivelse, nestekjærlighet og solidaritet er nødvendig for at mennesker skal vokse og utvikle seg. ( 1.1 Menneskeverdet )

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig
Produsent/fagansvarlig

Marit Bakken, tlf: +47 98 63 00 60, e-post: maribak@trondelagfylke.no

Kontaktperson utøver

Marit Bakken, tlf: +47 98 63 00 60, e-post: maribak@trondelagfylke.no

Elisabeth Kvithyll, tlf: +47 40 32 89 43, e-post: elisabeth.kvithyll@nordiskfilm.com

Hallvar Witzø, tlf: +47 93 02 18 82, e-post: hallvar.witzo@gmail.com