Kort fortalt

Store klassikere gjenfortalt

arrow_back Produksjoner

«Kort fortalt» serverer store klassiske bokverk muntlig gjenfortalt og tilpasset målgruppa; Kransen av Undset, Peer Gynt av Ibsen, Victoria av Hamsun. Veien til store leseopplevelser kan være tung, og da er det fint med et vennlig dytt.

Forestillingen starter med loddtrekning, ingen vet på forhånd om det blir Kransen, Peer Gynt eller Victoria elevene får høre. I et lyssatt og stemningsfullt rom serveres Norgeshistoriens klassiske dramaer, her er det bare å sette seg godt til rette og lytte. Det handler om de store tingene i livet; begjær, kjærlighet, stolthet, utenforskap, ensomhet, skam og identitet.

Vi gjennomfører tre forestillinger på skolen hver dag, en klassiker per forestilling, og skolen har, kort fortalt, fått tilgang til tre litterære klassikere i verdensklasse.


Varighet

1 timer

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Gjerne tre personer

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

90

Oppriggingstid

60 minutter

Nedriggingstid

45 minutter

Arena/rom

Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

3

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Vi ønsker at rommet er avgrenset og skjermet fra eventuell støy. 3 x 4 m spillplass og langvegg, med elever i halvsirkel foran scenen.

Utøverne tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Alle lærere og ansatte som blir involvert i dette DKS-besøket må i rimelig tid få tilgang til denne informasjonen og ha lest den på forhånd.

DKS er for alle elever. Kulturkontakten har ansvar for å tilrettelegge, finne egnede rom og orientere skolens elevarrangører.

Når Sara Birgitte, Tjodun og Kristine kommer til skolen tar kulturkontakten og/eller elevarrangører imot dem.

Lykke til med besøket!

Arrangert av

Innlandet fylkeskommune

Produsert av

Stiftelsen Litteraturhuset i Fredrikstad og FortellerLab Oslo. Manus Kristine Haugland, Sara Birgitte Øfsti og Øystein Vestre. Forestillingen er støttet av Sparebankstiftelsen.

Utøvere

Kristine Haugland

Sara Birgitte Øfsti

Tjodun Felland

Andre medvirkende

Gruppenavn

Øfsti/Felland/Haugland

Idé/opplegg

FortellerLab Oslo

Om kunstner / utøver / gruppe

Alle utøverne er blant Norges mest erfarne profesjonelle utøvere av muntlig fortellerkunst. Alle har lang og bred erfaring med fortellerforestillinger, blant annet DKS i mange fylker. Alle utøverne er en del av FortellerLab Oslo, som utforsker og utvikler fortellerkunstens sjanger. Alle har også hatt sentrale roller i Fortellerfestivalen, som kunstnerisk leder, styremedlem, utøver, leder av symposium m.m.

 

Sara Birgitte Øfsti er førstelektor, forsker og prosjektleder ved OsloMet, Estetiske fag. Hun har undervist, arrangert og produsert fortellerkunst i mange sammenhenger, og bl.a. vært kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen i Norge og Fortellerscenen i Oslo.

 

Tjodun Felland er aktuell med produksjonen Solfager og Ormekongen, en utforsking av hvordan formidle middelalderballader. Hun har lang erfaring med kommunikasjon, språkopplæring og integrering av voksne flyktninger gjennom å initiere, utvikle og gjennomføre nyskapende undervisningsopplegg for Oslo kommune.

 

Kristine Haugland har arbeidet med fysisk teater og fortellerkunst siden 2003. Hun har blant annet vært med De Eventyrlige Fabelfanter, FabelAkt, Norsk Fortellerforum, Andre Historier, Ung Fortellerscene og UPOLERT. Kristine arbeider hovedsakelig som utøvende scenekunstner og har turnert land og strand rundt med forestillinger for DKS. Hun debuterte med barneboka "Tiril langt, langt borte" høsten 2019. 

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Jofrid Sørskog, tlf: +47 93 61 79 00, e-post: jofrid.sorskog@innlandetfylke.no

Produsent/fagansvarlig

Widar Aspeli, tlf: +47 90 15 66 53, e-post: widar.aspeli@innlandetfylke.no

Håvard Nervik, tlf: +47 90 04 48 40, e-post: havard.nervik@innlandetfylke.no

Kontaktperson utøver

Sara Birgitte Øfsti , tlf: +47 90 60 74 81, e-post: post@sarabirgitte.no