Vis meg din skog

arrow_back Produksjoner

Bor det dyr i skogen du pleier å leke i? Hvordan vet du det? Har du sett dem? Hørt dem? Fortell meg, så skal jeg fortelle dere historier om dyr, mennesker og natur. Inni skogen bor det nemlig enorme skapninger som kan bli flere hundre år, til og med tusen. Men det bor også bittesmå vesener som vi nesten ikke kan se med våre øyne, men som er livsviktige for oss. Vi skal møte dem alle.

Naturen har en egen stemme som aldri slutter å snakke, hvert eneste vesen har sin egen historie å fortelle - om det er et skjelvende blad eller en vandrende maur.

Vi trenger ikke å reise langt for å få fine naturopplevelser og en fornemmelse av skogens fantastiske mangfold. Eventyret er aldri langt unna.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

4 timer

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

35

Oppriggingstid

10 minutter

Nedriggingstid

10 minutter

Arena/rom

Annet eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

Lærerveiledning

 «Jeg skulle ønske dagens barn lekte mer enn de gjør. For den som leker som liten får en rikdom inni seg som man kan øse av hele livet. Man bygger opp en varm, hyggelig verden inni seg. En verden som gir styrke om livet blir vanskelig. Et sted man kan ty til i motgang og sorg. « - Astrid Lindgren

Jeg vil være en turkamerat for barna og en voksen som undrer seg sammen med dem.  Gjennom fortelling, ulike teknikker og øvelser skal vi åpne sansene, lytte, føle og se skogen rundt oss

Dersom barna skal vokse opp med et ønske om å ta vare på naturen må de lære å kjenne den. De må vite at skog ikke bare er trær. Med ulike opplevelser og erfaringer vil de få en mulighet til å bli glad i naturen og det vil vokse frem et ønske om å bevare den. 

Jeg ønsker å lære og inspirere barna til å ta vare på og skape et bærekraftig samfunn. Ikke gjennom å heve pekefinger og moralisere, men gjennom å begeistre, motivere og filosofere.

Fortellingen har mulighet til å nå mennesker på flere plan enn det intellektuelle. Gjennom dagen aktiveres hodet, hjerte og hender.

Vi skal ha god tid, ingen skal behøve å skynde seg og på tur skal vi uansett vær.

 

Praktisk info:

  • Husk å lese brevet fra meg for barna.
  • Passende klær for dagen.
  • Stor matpakke og godt med drikke.
  • Sitteunderlag.
  • Før jeg kommer skal dere hjelpe barna å velge et av stedene de pleier å være på uteskole. Dagen jeg kommer skal dere ta meg med til utvalgt destinasjon. Jeg har et kriterie: Det må ikke være rett ved en lekeplass eller fotballbane, slik at det blir en mulighet å gå dit når det er frilek.
  • Jeg kommer til å fortelle historier og det er fint om stedet er litt skjermet. Da unngår vi forstyrrelser fra andre.
  • Dere trenger ikke å ha med leker til barna, for alt de trenger finnes i skogen.
  • Jeg tar kontakt med skolen uken før jeg kommer klassene.

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Færder kommune

Produsert av

Charlotte Øster

Utøvere

Charlotte Øster

Andre medvirkende

Gruppenavn

Charlotte Øster

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Charlotte Øster arbeider som freelanceforteller og kursholder. Charlotte er opptatt av å finne balansen mellom leken, humoren og alvoret i historiene. Hun turnerer gjennom Den Kulturelle Skolesekken med ulike forestillinger der flere av forestillingene omhandler miljø og klima. Charlotte har hatt oppdrag for blant annet NRK, ulike festivaler: Festspillene i Bergen, Fortellerfestivalen, Førde internasjonale folkemusikkfestival, Mela m.m, teatre, bibliotek, barnehager og spilt i gymsaler og klasserom på skoler rundt omkring i Norge.  

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Vigdis Martin, tlf: +47 993 26 698, e-post: vigdis.tromborg.martin@faerder.kommune.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Charlotte Øster, tlf: +47 957 26 878, e-post: charl8.oster@gmail.com