Musikerne i Trio no Treble

Digital DKS-konsert

Selv om korona forhindrer skoleturneene, stopper den ikke formidlingstrangen hos utøverne i Den kulturelle skolesekken. Nå tilbyr den utradisjonelle stryketrioen Trio no Treble en «smittefri» konsertopplevelse for alle elever på 5.-10. trinn.

Trio no Treble er en stryketrio basert i Trondheim, som består av Lars Marius Hølås på bratsj, Eivind Rossbach Heier på cello og Jostein Bolås Brødreskift på kontrabass. I disse dager skulle de egentlig ha turnert på ungdomsskoler i Trondheim.

Fra Beethoven til Depeche Mode

– Her får dere en digital konsertversjon av måten vi jobber sammen på under koronakrisen, men også ellers i året med konserter og sosiale medier. Det blir klipp fra gamle konserter og klipp som vi har lagd nå når vi ikke kan spille i samme rom, forteller musikerne.

Konserten lå åpent tilgjengelig på YouTube til 31. mai 2020, og inneholder et bredt og variert repertoar. Trioen spiller både klassisk og pop, med musikk av blant annet Beethoven, Piazzolla og Depeche Mode. Trio no Treble har prøvd å få denne digitale konserten så lik som mulig deres live-konserter.

To versjoner for ulike aldersgrupper

Opplegget er opprinnelig laget for ungdomstrinnet, men er også egnet for andre aldersgrupper. Derfor er det publisert to ulike versjoner av konserten.

Videoene er dessverre ikke lenger tilgjengelige.

Digital konsert for ungdomstrinnet (8.-10. trinn)
Denne versjonen inneholder digitalt etterarbeid, i form av en nettbasert quiz som elevene kan bryne seg på etter konserten. Den ligger på Trio no Trebles Instagram-profil, med tittelen DIGIQUIZ.

Digital konsert for mellomtrinnet (5.-7. trinn)
Denne versjonen har ikke digitalt etterarbeid, men har disse oppfølgningsspørsmålene til elevene:

  1. Hva betyr Trio no Treble?
  2. Hvilke instrumenter spiller de?
  3. Hva er en fuge?
  4. Klarer du skrive navnet på tre komponister de spiller musikken til?
  5. Den digitale formidlingen er et samarbeid mellom Den kulturelle skolesekken Trondheim og Kulturtanken.

Flere digitale DKS-tilbud

Stengte skoler og koronatiltak har stoppet samtlige DKS-turneer inntil videre, og mange har vridd hjernen for å finne alternative løsninger.

Flere forfattere tok tidlig initiativ til et opplegg for digital litteraturformidling, med 3 x 15 minutter lange videoer per forfatter, som legges ut på YouTube, etterfulgt av oppgaver og spørsmål som samsvarer med læreplanen.

Det har også kommet nye og kreative løsninger innen blant annet film, teater og dans.

Se en samlet oversikt over DKS-tilbud i koronatider her

 
Toppbilde: Trio no Treble. (Foto: Ole Wuttudal)