Programarbeid i DKS Oslo
DKS Oslo legger programmet ved å ta inn innsendte forslag gjennom årlig inntak fra DKS-portalen. Vi deler produksjonene inn tre hovedgrupper: Trinnvis program (1-10.trinn), Åpent program (1.-10.trinn) og VGS-programmet.
Hovedgruppene
Vårt trinnvis program 1.-10.trinn er et tilbud til ulike trinn, og tildeles av oss. For eksempel skal alle 7. klassinger besøke Munchmuseet i løpet av et skoleår. I denne hovedgruppa samarbeider vi med byens kulturinstitusjoner og produksjoner fra det frie feltet. Det avtales samarbeid for tre eller ett år om gangen.
Åpent program 1.-10.trinn er tilbud til alle grunnskoler, og tildeles av oss. Her tar vi inn nye produksjoner for et år om gangen. Det er oftere utskiftninger i Åpen program, da det ikke er treårige samarbeidsavtaler i grunn. I Åpent program inngår også verksteder og tilrettelagte produksjoner.
VGS-programmet er i sin helhet valgfritt for skolene. Vi programmerer alle kulturuttrykk gjennom innmeldte forslag. I programrådet sitter både lærere og elever og vurderer et utvalg av forslag.
Samarbeidsproduksjoner og DKS som produsent
DKS Oslo både produserer og gjør samproduksjoner med institusjoner og utøvere fra det frie feltet. Ofte skjer samproduksjon:
- I samsvar med en spesifikk satsning. Særskilte prioriteringer og satsninger fra Kulturdepartementets tildelingsbrev er et typisk eksempel.
- For å dekke uoppfylte behov i programmet
- Etter initiativ fra institusjoner eller utøver der det kreves ekstra ressurser for å få produksjonen tilrettelagt for målgruppen
Hensyn DKS Oslo tar i programmeringen
- Det skal være balanse i det helhetlige programmet for ulike alderstrinn over en 2-3 års periode.
- Særskilte satsninger fra tildelingsbrevet. Det kan f. eks være satsning på samisk språk og kultur. Eller at det skal være bredde, mangfold og variasjon i programmet.
- Vi skal ideelt sett ha et omfang på tre kunst- og kulturmøter per elev per skoleår. Det krever en økonomisk vurdering av forslagene og vurdering på omfang.