Illustrasjonsbilde med logo 20 år

DKS fyller 20 år – last ned jubileumslogo!

Siden 2001 har Den kulturelle skolesekken sørget for at skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur i skolen. I 2021 feirer vi 20 år med DKS som en nasjonal ordning!

På denne siden samler vi alt som skjer i forbindelse med 20-årsjubileet, både av materiell og aktiviteter. Siden oppdateres fortløpende.

Sagt om Den kulturelle skolesekken

Jubileumslogo

Det er utviklet en egen logoserie for 20-årsjubileet, som kan benyttes i e-postsignaturer, sosiale medier, trykksaker og mer.

Jubileumslogoen kan brukes i fire ulike varianter, og er tilgjengelig på bokmål, nynorsk og samisk. Klikk på varianten du ønsker for å laste ned:

Logoen finnes i sju ulike farger:

Jubileumslogo blå
Jubileumslogo lilla
Jubileumslogo grønn
Jubileumslogo oransje
Jubileumslogo lys grønn
Jubileumslogo gul

Last ned jubileumslogo her

Animasjon

Jubileumslogoen er animert i en kort videosnutt som kan benyttes i sosiale medier, samt en gif som kan benyttes i e-postsignaturer. Last ned animasjonene her

Om DKS

Den kulturelle skolesekken har vært en del av regjeringens kulturpolitiske satsing for grunnskolen siden 2001, og etter hvert ble også videregående skole innlemmet i ordningen. Dette betyr at i dag får alle elever, fra 1. klasse i grunnskolen til 3. trinn på videregående skole, oppleve profesjonell kunst og kultur gjennom DKS.

DKS-ordningen er kjernen i regjeringens politikk for kulturformidling til barn og unge, og er unik i verdenssammenheng.

Les mer om DKS