– Alle har reist litt rundt i landet, men ikke på den måten du gjør når du er på DKS-turné

Breakdanser Daniel Grindeland har holdt over tusen forestillinger i Den kulturelle skolesekken. Sjansen er stor for at han har besøkt akkurat din skole. Og latt seg begeistre av de fine møtene med elevene.

– Jeg digger DKS! Det er supergøy og givende å være på turné i Den kulturelle skolesekken. DKS er dessuten en flott oppdragsgiver. Alt er tilrettelagt på best mulig måte for at du som utøver skal ha det greit på turné, sier Grindeland, som er medlem av Absence Crew.

Nære møter

Absence Crew har veldig fokus på det som skjer etter forestillingen. Det er aldri snakk om å danse og dra. De bruker alltid god tid etterpå for å møte publikum.

– Det er alltid noen elever som ønsker å vise oss noen break-moves eller vil slå av en prat. Møtene med elevene er en veldig viktig del av det å turnere i DKS.

Daniel Grindeland på Preikestolen.
Daniel på Preikestolen (Foto: Glenn Clementsen Pettersen)

Grindeland har spilt på mange av landets store scener, som Den Nationale Scene i Bergen og Dansens Hus i Oslo. Han forteller at det å bukke og gå bak scenen etter forestillingen, som man gjør der, ikke gir samme opplevelse som å opptre på mindre scener. Avstanden til publikum blir for stor.

– Det er det som er så utrolig fint med DKS: Du er der publikum er – du møter lærerne og elevene, og resepsjonisten på hotellet du bor på, som forteller at sønnen hennes så forestillingen i går. Det blir så personlig.

Flotte velkomster landet rundt

Har du vært i Svelgen? Hva med Hamarøy eller Balestrand? Grindeland poengterer at det som også er så fint, er at du virkelig får sett Norge.

– Alle har reist litt rundt i landet, men ikke på den måten du gjør når du er på DKS-turné. Etter å ha spilt over 1000 forestillinger i DKS sammen med Absence Crew, føler jeg at jeg har vært på hver eneste lille sted. Det er fint å se hvor ulike landsdelene er. Og hvor ulike nordmenn kan være. Mitt inntrykk er at folk i distriktene generelt setter mer pris på kulturtilbud.

– Vi har faktisk opplevd at folk ønsker oss velkommen med hjemmebakt marsipankake, pyntet med et spiselig bilde av oss. Og på Leka, ei lita øy i Trøndelag, hadde klassen fargelagt og klippet ut pappfigurer av hele crewet, som vi fikk som gave. Det er noe av det kuleste jeg har opplevd!

Pappfigurer av medlemmene i Absence Crew.
Pappfigurene som en klasse på Leka laget til medlemmene av Absence Crew.
Sitat: Alle har reist litt rundt i Norge, men ikke på den måten du gjør på en DKS-turné. - Daniel Grindeland

Fakta:
Daniel Grindeland er medlem av Absence Crew, som har turnert med fire ulike forestillinger, workshops og et foredrag om Daniels oppvekst, i DKS. Han er en av landets beste breakdansere, har deltatt i Norske Talenter og har opptrådt på blant annet Den Nasjonale Scene og Dansens hus i Stockholm. Han er den eneste breakeren som har mottatt en Kongepokal fra Idrettsforbundet.

Les mer om Daniel og Absence Crew på danielgrindeland.com og absence.no.

Les hva andre utøvere sier om å være på DKS-turnéToppbilde: Daniel Grindeland og et annet medlem av Absence Crew. (Foto: Absence Crew)