Avlyste DKS-oppdrag honoreres i henhold til inngåtte avtaler

Saken oppdateres

Kulturtanken er glad for at samtlige fylkeskommuner har bekreftet at det for avlyste DKS-turneer på bakgrunn av koronaviruset vil utbetales honorar til utøvere i henhold til inngåtte avtaler. 

Mandag er det bekreftet at de fleste direktekommunene også utbetaler honorarer for avlyste DKS – oppdrag i henhold til inngåtte avtaler. Alta, Asker, Bergen, Bodø, Bærum, Eidsvoll, Lørenskog, Tromsø, Trondheim, Stavanger og Ås har besluttet å følge opp på samme måte som fylkeskommunene. 

Dette er veldig bra! Det er viktig at DKS-utøvere nå sikres litt forutsigbarhet i denne uforutsigbare tiden, sier direktør i Kulturtanken Øystein Strand.

Noen beslutninger gjelder fram til påske og noen gjelder ut april. Det er tilsammmen tolv direktekommuner i DKS-ordningen.

Kulturtanken vil følge utviklingen fremover og være i tett kontakt med fylkeskommuner og kommuner om hvordan situasjonen skal håndteres fremover. 

Her er mer informasjon om håndtering av avlyste oppdrag på bakgrunn av koronaviruset

Er du utøver og har spørsmål vedr. avlysning? Ta kontakt med din oppdragsgiver i fylkeskommunen eller kommunen som du har inngått oppdragsavtale i DKS med.