Alba trosser alt

arrow_back Produksjoner

To skuespillere, vakker musikk, tre figurer og et enormt silkehav, forteller historien om albatrossene i Stillehavet: Alba, mamma og pappa kjenner plasten bedre enn bølgene og fiskene. Den fine fargerike plasten er overalt! Når Alba skal lære å fly blir hun sveipet av gårde av vinden og ut over det store ville havet. Uten retningssans ender hun opp på helt nye strender - strender uten plast? En bereist krabbe viser henne livet på paradisøya og Alba forstår fort: Hun må redde familien sin! Men hvordan skal hun finne veien hjem? Og hvordan skal hun få plastfjellet til å slutte å vokse?

Tekst til ukeplanen
Dere får besøk av teaterforestillingen "Alba trosser alt". Opplevelsen er levert av Den kulturelle skolesekken i Viken. 


Varighet

30 minutter (30)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

4 kulturverter

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

120

Oppriggingstid

60 minutter

Nedriggingstid

30 minutter

Arena/rom

Klasserom, Gymsal, Auditorium, Aula, Annet eller lignende

Antall utøvere

2

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Spilleområde: 4x4m Takhøyde spilleområde: 2,5m Strømuttak: 2 stk, 10A Parkering: 1 varebil Benker/matter og eventuelle stoler skal være satt inn i salen, eller satt klare i at slags amfi

Historien er basert på den sanne historien/virkeligheten om albatrossene på The Midway Atoll i Stillehavet, som lever på et plastkontinent. Søppel fra hele verden kommer hit med strømmen, fuglene tar feil av plast og mat, og mange, spesielt fugleunger, dør. 

Luna Teater skriver:
Naturen, skogen, havet og dyrene, det er en stor del av barns virkelighet og noe de aller fleste elsker og vil ta vare på.Kanskje har barna selv sett en død fugl på stranden og spurt med angst i stemmen: “Hvorfor rører den seg ikke?”.

De trenger å få idéen om at vi er ett, naturen og menneskene, under huden. Vi tror denne måten å fortelle barn om miljøkrisen, er mye bedre enn skremmende realistiske filmer. Vi forteller en alvorlig historie, men legger ikke for mye ansvar på barna. På slutten av forestillingen inviterer vi dem til å hjelpe oss å kaste plasten som ligger på scenen i søpla, noe de gjør med fryd.

Les gjerne vedlagte ark om Albatrosser. Forestillingen er en fin inngang til en ettersnakk om klima og hva vi kan som enkeltpersoner gjøre, store som små. 

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Luna Teater og Unge Viken Teater

Utøvere

Erlend Rødal Vikhagen

Lone Klein

Andre medvirkende

Skuespillere: Lone Klein og Thomas Hildebrand/Erlend Vikhagen
Hvalens stemme: Stig Krogstad
Regi: Stephen Hutton
Dukker/masker (hetter)/scenografi: Kari Noreger
Kostyme: Hedda Simonsen Lund
Foto:  Lars Opstad

Gruppenavn

Luna Teater

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Lone Klein er skuespiller, dramatiker og produsent.
Hun startet Luna Teater i 2001.
Stephen Hutton er regissør. Han jobber også som høyskolelærer og regissør ved KhiO.

Luna teater jobber alltid med en leken form og skaper teatermagi med enkle grep. De har bakgrunn fra både tekstbasert teater og mime/Commedia Dell’Arte. Det klassiske symbolspråket du gjenkjenner fra billedkunst og ballett, er alltid en grunnpilar i forestillingene våre.

​Historiene kan være triste og ha alvorlige tematikk, men er samtidig fulle av humor: "Vi leter alltid etter håp, etter styrke, etter de tankene som kan holde oss i hånda og lede oss trygt gjennom livets stormer".

Produksjonen kan bidra til:

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig
Produsent/fagansvarlig

Katrine Kirsebom, tlf: +47 92 02 14 89, e-post: katrinep@afk.no

Kontaktperson utøver

Lone Klein, tlf: +47 40 45 49 05, e-post: lonek@online.no