Tusen knapper og fire strenger

arrow_back Produksjoner

Folkemusikk til hverdags og fest

- Musikken som har overlevd kriger.

Folkemusikk har i århundrer blitt utviklet og finpusset i samarbeid med publikum. Det gjør tradisjonsmusikk spesiell og gir den et fortrinn i møte med mennesker. Almir Meskovic er født i Bosnia og Daniel Lazar er født i Serbia. De har vokst opp med folkemusikk i hjertet av Balkan, der musikk og kulturer fra hele verden møtes og brytes. 

Det var i Norge Almir Meskovic og Daniel Lazar ble kjent med hverandre. Her utviklet de et eget uttrykk som får det vakreste ut av trekkspill og fele, med triks og inspirasjon fra alle tidsepoker - ja, en musikk som fenger og driver! 

Tekst til ukeplan

Denne uken kommer Den kulturelle skolesekken på besøk til din skole med konserten Tusen knapper og fire strenger. Konserten handler om to venner, det er Daniel på fiolin fra Serbia og Almir på trekkspill fra Bosnia. Duoen har en tilstedeværelse som fanger oppmerksomheten!


Varighet

35 minutter (35 min)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Ja - 5 sterke elever er fint

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

120

Oppriggingstid

60 minutter

Nedriggingstid

30 minutter

Arena/rom

Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

2

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

PUBLIKUMSPLASSERING

NB: Viktig å se på pubikumsplasseringen som ligger som ved legg her. Dette viser et viser et bilde av oppsettet slik at dere kan sette opp stoler og/eller benker til konserten.

 

Mer om Almir og Daniel

Med sine røtter fra Balkan iblandet skandinaviske elementer, har denne duoen et helt eget særpreg. De blander et stort spekter av stilarter og sjangre, fra balkanske rytmer og russiske folketoner til Mozart og sigøynermusikk. Denne magien utføres på akkordeon og fiolin, også kjent som trekkspill og fele - instrumenter som alltid har vært viktige i all europeisk folkemusikk. Duoen har en tilstedeværelse som fanger oppmerksomheten!

 

 

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

DKS Viken og Vestfold og Telemark DKS

Utøvere

Almir Meskovic

Daniel Lazar

Andre medvirkende

Gruppenavn

Almir Meskovic og Daniel Lazar

Idé/opplegg

DKS Viken i samarbeid med i Almir Meskovic og Daniel Lazar

Om kunstner / utøver / gruppe

Almir & Daniel

Produksjonen kan bidra til:

  • at elevene lærer å kjenne de verdiene og tradisjonene som bidrar til å samle menneskene i landet ( 1.2 Identitet og kulturelt mangfold )
  • å demonstrere at kulturelle opplevelser har en egenverdi, og elevene skal få oppleve et variert spekter av kulturuttrykk gjennom sin tid i skolen. ( 1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang )
  • å støtte skolens ansvar for å ta hensyn til mangfoldet av elever og legge til rette for at alle får oppleve tilhørighet i skole og samfunn. Vi kan alle oppleve at vi skiller oss ut og kjenner oss annerledes. Derfor er vi avhengig av at ulikheter anerkjennes og verdsettes. ( 1.1 Menneskeverdet )
  • å vise mangfold og innsikt i hvordan vi lever sammen med ulike perspektiver, holdninger og livsanskuelser. ( 1.2 Identitet og kulturelt mangfold )

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig
Produsent/fagansvarlig

Ragnhild Tveitan, tlf: +47 94 48 37 41, e-post: ragnhildt@bfk.no

Kontaktperson utøver

Almir Meskovic, tlf: +47 94 15 26 66, e-post: meskovich88@gmail.com

Daniel Lazar, tlf: +47 93 94 50 81, e-post: daniellazar86@gmail.com