Labyrint IKKE AKTUELL (Tilrettelagt) - Viken 23/24

arrow_back Produksjoner

Labyrint -  er en interaktiv streetdance forestilling med tre dansere, der elevene får en introduksjon til hiphop. Målet er å skape tillitt i gruppa, viske ut skillene mellom danserne og elevene.

Labyrint fokuserer på tematikker som nærhet, samhold og tilhørighet gjennom Club-og streetdans. Hiphop kulturen er et utbredt fenomen som nesten alle vokser opp med på ulike måter. Tilknytningen til kulturen kan være gjennom musikk, mote, dans eller det politiske.

Hip hop handler om tilhørighet, rasisme, mot-bevegelser og eksistens - med denne forestillingen ønsker vi å forsterke ord og temaer som «empowerment», «claiming your existence», ta plass/rom, «safe space», «community» og tilgjengelighet.

For oss er dette en livsstil, en glede men også et stort alvor. Vi ønsker først og fremst at elevene skal føle mestring, tilhørighet og opplevelsen av å bli sett i møte med oss.

 

Tekst til ukeplan: Tre dansere introduserer elevene til hiphop, det handler om å føle tilhørighet og om at alle blir sett. Opplevelsen leveres av Den kulturelle skolesekken Viken.


Varighet

45 minutter (45 min.)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Nei, men veldig hyggelig å møte elever som vil hjelpe og er interesserte.

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

15

Oppriggingstid

60 minutter

Nedriggingstid

30 minutter

Arena/rom

Gymsal, Annet eller lignende

Antall utøvere

3

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Forestillingen spilles i gymsaler ved sein høst til tidlig vår. Forestillingen egner seg også godt ute, ved vår/sommer og tidlig høst. Vi ønsker at skolene ser på muligheten for å holde av 2 rom for workshop som rommer 10-15 elever.

Forestillingen - innledes med en oppvarming, det skapes puls, noe latter og noen kleine øyeblikk. Det kroppslige løser opp forventing og spenning. Ved å bruke kroppen oppstår fellesskap, en kollektivkropp med plass til alle.

Forestillingen - kan beskrives som interaktiv streetdance, elevene får en introduksjon til hiphop og blir kjent med danserne. Målet er å skape tillitt i gruppa, viske ut skillene mellom de tre danserne og elevene.

Bakgrunn - Labyrinter er eldgamle systemer med kompliserte ganger som ble skapt for å forvirre. Labyrinter har i alle tider stått som inspirasjon for å skape bevegelser, rytmer og musikk. Labyrinter har gjennom tidene vært brukt som rituelt verktøy for personlig og åndelig utvikling. Labyrinter kan brukes for å finne veien inn til seg selv, eller vise veien ut og videre. 

Forestillingen er fleksibel og kan spilles både inne i gymsalen eller i musikkrommet. Elevene deltar utfra egne forutsetninger, også med rullestol eller annet. Antall elever kan variere fra 5 til 30 avhengig av skolens behov.

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Labyrint

-er produsert av DKS Viken 2019

-er støttet av Kulturrådet, SPENN og FFUK

-var en del av et større satsingsprosjekt i DKS Viken våren 2019 i samarbeid med finske arkitekter, ARKKI

-ble nominert til «Årets turnéproduksjon» 2021 av Kulturtanken

Labyrint er svært etterspurt og har spilt for mange og ulike målgrupper over hele Norge; på Vestlandet for 1.– 7.trinn, (2021-23), i Oslo for 1.-7.trinn (2022), på videregående skoler i Bærum (2022) og i Viken for Tilrettelagt, ungdomstrinn og videregående (2021) og for Rogaland og Finnmark (skoleåret 2023/24).

Utøvere

Mathias Jin Budtz

Chriz Nypan

Jens Trinidad

Andre medvirkende

Marikken Heitkøtter Bratlie (danser) alternerer i forestillingen ved enkelte formidlinger.  

Gruppenavn

Jens Trinidad og Chriz Nypan

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

KORT OM OSS:

Chriz Nypan, Mathias Jin Budtz, Jens Trinidad og Marikken Heitkøtter Bratlie er alle utøvende og skapende dansekunstnere med base i Oslo. Vi jobber i det frie scenekunstfeltet i egne og andres prosjekter, er aktive i street- og clubdancekulturen. Vi har blant annet vært med å utforme streetdance-linja på Edvard Munch Videregående skole og jobber som gjestelærere i ulike danseutdanninger. Vi arbeider aktivt for å videreføre og videreutvikle street - og clubdance gjennom egen deltagelse, undervisning og ved å bygge plattformer for miljøet.

Produksjonen kan bidra til:

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig
Produsent/fagansvarlig

Jon Tombre, tlf: +47 91 38 99 55, e-post: jontom@afk.no

Kontaktperson utøver

Jens Trinidad, tlf: +47 98 05 00 24, e-post: trinidad.jens@gmail.com