Bilde av artistene Sousou og Maher. De står og lener seg mot en vegg, mannen holder et strenginstrument.

Programmet for skoleåret 22/23 er i gang! 

Nå som endelig støvet fra pandemien legger seg er vi utrolig glade for at vi kan lansere, og forhåpentligvis gjennomføre(!), et fullskala DKS-program for elevene i Viken. Vi har jobbet hardt for å fylle sekken med et mangfold av kunstnere og kunstopplevelser som vi håper vil skape både gode opplevelser, undring og nysgjerrighet. Vi er skikkelig stolte av det som elevene skal få bryne seg på! 

Ingen annen publikumsgruppe er så ærlige som elever i DKS. De kan være nådeløse om ikke kunsten gir mening. Innimellom oppstår likevel magien, og varer kanskje noen minutter. Men hvilke minutter! På sitt beste kan en kunstopplevelse gjøre livet verdt å leve, slik en elev i Viken slo fast etter en teaterforestilling i gymsalen. 

Nytt av i år – kulturvertkurs

Denne høsten klemmer vi til med en storstilt satsing på kulturvertkurs. Alle grunnskolene i Viken får tilbud om kurs. I løpet av september holder vi 85 kurs for 1700 elever fra ca 400 skoler. Dette er en fin mulighet for skolene og elevene til å få bli godt rustet til å ta imot kulturtilbud, og få en smakebit på arrangørfaget. Kulturvertene får prøve seg på ulike roller innen markedsføring, vertskap og teknikk. Elevene er med på å lage gode rammer rundt arrangementene når DKS kommer på besøk med sine konserter, forestillinger og kunstnerbesøk. Vi ønsker at alle skoler skal ha arrangørteam, slik er de med på å lage en enda bedre opplevelse for publikum i salen. 

Kick off 

Vi markerer årets DKS program og starten på turneåret med en digital kick off torsdag 25. august kl. 13:00 – 13:30. Johannes Hafnor, enhetsleder i produksjon i DKS Viken vil lede oss gjennom sendingen. Han vil gi oss praktisk informasjon om programmet, og han får besøk av musiker og utøver Tora. Tora skal på turne for DKS Viken dette skoleåret. Sendingen ligger tilgjengelig i 14 dager. Her kan du se digitale kick off.

Ta en titt på programmet

Gjennom DKS Viken sitt program leverer vi kunst – og kulturopplevelser til alle skoleelever i Viken, grunnskole og videregående skole. Vi har også et eget program tilpasset elever i tilrettelagt opplæring. Vi levere også et tilbud til mennesker under opphold på rusinstitusjoner, i fengsler, dagsenter og ettervern gjennom ordningen Kulturdråpen.