Fra Kulturtankens årskonferanse, 19. mars 2021, på Riksteatrets store scene i Nydalen. Foto: Erik Brandsborg7Kulturtanken

Historisk stortingsmelding

En rykende fersk stortingsmelding for barne- og ungdomskultur ble lagt frem av Regjeringen, fredag 19. mars. Lanseringen skjedde på årskonferansen til Kulturtanken, der kulturaktører fra hele landet møttes digitalt og dykket ned i relevante tema og viktige fagsamtaler.

Høydepunktet var likevel lanseringen av historiens første stortingsmelding for barn- og ungdomskultur. Stortingsmeldingen Oppleve, skape, dele – Kunst og kultur for, med og av barn og unge, ble lansert av kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.

«Denne mld er egentlig startskuddet til en renessanse for barn og ungdomskultur…»

Kultur – og likestillingsminister Abid Q. Raja

For alle som jobber med kultur for barn og unge er en offensiv og ambisiøs kulturpolitikk svært kjærkomment. Og vi er svært spent på satsingen på Den kulturelle skolesekken.

«Vi har satt oss noen nye mål for DKS slik at alle barn skal få et enda bedre tilbud»

Kunnskap- og integreringsminister Guri Melby
Fra Kulturtankens årskonferanse, 19. mars 2021, på Riksteatrets store scene i Nydalen. Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken

I tiden fremover kommer vi til å sette oss godt inn i meldingen og hva den betyr for vårt felt. Den kulturelle skolesekken behandles i kapittel 12 og vi setter stor pris på tilbakemeldinger og kommentarer på DKS-satsingen. Gå inn på vår FB og bidra med eller følg diskusjoner og innspill der.

«Dette er en historisk St.ml, en historisk satsing. Aldri tidligere har en barne og ungdomskultur mld vært gjenstand for en nasjonal politisk satsing, og jeg ønsker å invitere hele kulturlivet med på denne debatten»…» «Jeg vil at kulturbransjen skal debattere dette».

Kultur – og likestillingsminister Abid Q. Raja

Last ned Stortingsmelding 18 Oppleve, skape dele – Kunst og kultur for, med og av barn og unge.

Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken