Vil du turnere i Lørenskog?
Innsending av søknad
DKS Lørenskog tar gjerne imot søknader fra utøvere som har en spennende produksjon som kan egne seg i vår skolesekk. Vi har søknadsfrist 1. oktober kl. 23.59 for påfølgende skoleår.
Innmelding av produksjoner for skoleåret 2026/2027 gjøres via den sentrale DKS-portalen på denkulturelleskolesekken.no. Portalen åpner 1. september.
NB! Det er kun produksjoner for grunnskolen (1.–10. trinn) som er av interesse for oss.
Produksjoner for videregående skoler må sendes Akershus fylkeskommune fordi videregående skoler er fylkeskommunale. Se nettsidene til DKS Akershus.
Viktig info om DKS Lørenskog og hva vi forventer
DKS Lørenskog har en trinnvis ordning. Det vil si at en produksjon ofte bare er for ett trinn – men hele trinnet skal få produksjonen.
Enhver forestilling/verksted må minst være for en hel klasse av gangen – det vil si opptil 32 elever. Vi foretrekker at kapasiteten er minst to klasser. Det vil si at opplegg som kun tar 15–20 elever av gangen, normalt ikke vil bli vurdert.
Vi henter hvert år inn flere nye produksjoner fra forslagene i portalen. Noen produksjoner som fungerer godt i Lørenskog, kan gå i flere år før de blir erstattet. DKS Lørenskog lager også noen egne nyproduksjoner.
Produksjonene i vår skolesekk skal dekke alle kunstfelt – kulturarv, visuell kunst, scenekunst, film, litteratur og musikk. Vi programmer for 1.–10. trinn. Forslag som kun er for barnehager eller videregående skole blir ikke vurdert.
Lørenskog kommune har kompakt bebyggelse hvor skolene ligger tett. Vi vil derfor normalt forvente at produksjonen kan foreta et flytt mellom skoler i løpet av en dag, hvis det er behov for det.
Det tar ca. 20 minutter med kollektive transportmidler fra Oslo sentrum til Lørenskog sentrum. Hvis det er mye utstyr som skal fraktes, så kan vi stille med leiebil. Behovet må meldes inn ved søknad i portalen.
DKS Lørenskog mottar hvert år svært mange forslag og vi må gjøre strenge prioriteringer. Forslag som er mangelfullt dokumentert, vil derfor bli nedprioritert.
Det er viktig å synliggjøre formidlingskvalitet. Vi ønsker derfor at det legges ved en video, gjerne med publikum i rett målgruppe.
Legg gjerne ved bilder og lenker til portefølje eller nettsted. Forfattere bør legge ved egne tekster.
Det skal legges ved CV på alle de medvirkende.
Hvis produksjonen blir valgt, kommer vi til å etterspørre en videohilsen til skolene. Det vil da også være behov for bilder av produksjonen/utøverne i breddeformat for nettsidene.
Benyttes det verk hvor det skal betales vederlag til TONO, BONO eller Kopinor, så må de aktuelle verkene registreres i portalen. Utøver legger inn dette når produksjonen er antatt og programmert inn i DKS.
Viktig å få med i søknaden
Det må gå klart frem av søknaden hvilket kulturfelt dette gjelder, også når det er kunstarter i samspill. Unngå å krysse av for alt.
Gi et kort og tydelig sammendrag.
Beskriv kort den kunstneriske ideen for produksjonen.
Svar på følgende:
- Hvem skal reise på turné?
- Hva slags aktivitet? Forestilling, verksted, utstilling etc. Hvilken sjanger? Ny idé eller ferdig produksjon?
- For hvem? Hvilke klassetrinn passer produksjonen for?
- Hvordan skal det gjennomføres? Hva skjer i møtet med elevene? I hvilke rom?
Legg ved dokumentasjon, se punkt om dette under hva vi forventer.
- Antall utøvere som skal på turné
- Navn, beskrivelse og rolle
- Husk å legge ved CV
Hvilke klassetrinn produksjonen er beregnet for/egnet for? Hvis produksjonen kan tilpasses ulike målgrupper eller formater, lag gjerne egne forslag for hvert og beskriv i forslaget hvordan tilpasningen til målgruppen skal gjøres.
Hvor mange elever av gangen? Enhver forestilling/verksted må minst være for en hel klasse (inntil 32 elever) av gangen for å bli vurdert.
Lengde på programmet samt tid for opprigg og nedrigg.
Hvor mange forestillinger per dag? For korte forestillinger (inntil en time) ser vi helst at det gjennomføres tre forestillinger per dag. Se for øvrig rammeavtalen for detaljerte rammebetingelser og unntak.
Kan dere flytte mellom skoler/arenaer i løpet av en dag? Da vi har korte avstander, forventer vi normalt at produksjonen kan foreta et flytt ved behov.
Spesielle behov når det gjelder arena. Vi gjør oppmerksom på at ikke alle skoler har like gode fasiliteter når det gjelder blendingsgardiner, plass, akustikk etc.
Alle kostnader i forbindelse med produksjonen må beskrives, inkludert materialkostnader, leie av utstyr, behov for leiebil etc.
Det må også fremgå om det skal beregnes vanlige dagshonorarer eller om det er en form for pakkepris, f.eks. satsene til Scenekunstbruket.
DKS Lørenskog følger den rammeavtalen som er fremforhandlet mellom KS og Creo (ASA 4401).
Benyttes det verk hvor det skal betales vederlag til TONO, BONO eller Kopinor, så må de aktuelle verkene registreres i portalen. DKS Lørenskog har vederlagsavtale gjennom Kulturtanken. Utøver legger inn dette når produksjonen er antatt og programmert inn i DKS.
Gode råd før du starter
Hvilken rolle får elevene i møtet med kunsten? Deltakelse kan være skapende, sanselig, kroppslig, undrende, observerende – eller en kombinasjon.
Hva gjør produksjonen unik og egnet for DKS? Hva tilfører den som elevene ellers ikke møter i skolen?
Sjekk eksisterende produksjoner i DKS-portalen for å se hvordan andre har løst det – og hvordan ditt prosjekt skiller seg ut.
Søknadsprosessen
- 1. september: Søknadsportalen åpnes
- 1. oktober: Innmeldingsfrist
- Oktober–januar: Forslagsbehandling
- Desember–februar: Programinnstilling og avgjørelse
- Ca. 15. mars: Svar til utøver
Innmeldte forslag vurderes og grovsorteres av DKS Lørenskog og eksterne kunstfaglige konsulenter.
Et utvalg produksjoner innen hver sjanger presenteres for et fagråd med både kunstfaglige representanter og representanter for barne- og ungdomsskolene. Et ungdomsråd får også bidra med vurderinger av forslag. Det endelige programmet godkjennes av styringsgruppa for DKS i Lørenskog.
I grovsorteringen av forslagene vurderer vi blant annet følgende:
- Den kunstneriske kvaliteten
- Hvordan skapes det en opplevelse for elevene?
- Er forslaget klart og tydelig presentert og dokumentert?
- Økonomi og gjennomførbarhet
- Sjangerbredde og variasjon i programmet
Alle får et generelt svar om avslag eller tilslag i portalen. Forslagsstillere som får avslag, vil få et avslagsbrev i portalen.
DKS Lørenskog tar kontakt med de utøverne som får tilslag, om gjennomføring, datoer og annet.
DKS Lørenskog vil skrive og sende kontrakt. Det brukes normalt e-signering. Kontraktene lagres i kommunens arkivsystem.
Forslagsstiller kan klage på feil eller mangler i saksbehandlingen. Klagefristen er tre uker fra underretting om vedtaket er mottatt. Se mer informasjon i avslagsbrevet.