Digitalt kurs for elevarrangører

Mange skoler har grupper med elever som arrangører. Disse elevene kan bl.a. ha ansvaret for å hjelpe kulturkontakten med å forberede og ta imot produksjonene som kommer på besøk til skolene.

Trøndelag fylkeskommune har utviklet et digitalt kurs for elevarrangører i Den kulturelle skolesekken. «Elevarrangørene» er et brukervennlig og fleksibelt konsept, for å kurse elever som skal ta imot utøvere fra Den kulturelle skolesekken. Opplegget kan benyttes akkurat når det måtte passe, og kan brukes bitvis eller i sin helhet. Kurset er digitalt tilgjengelig for alle skoler i landet.

Det filmatiske materialet er delt inn i to hoveddeler: «Elevarrangørene» og «Howto»-filmene. «Elevarrangørene» følger artisten TORA – Tora Dahle Aagård – som kommer til en skole, hvor hun møter elevarrangørene, holder en konsert og elevene løser utfordringer som oppstår. Tre «eksperter» uttaler seg underveis i filmen, og kommenterer det som skjer og valg som tas.

Filmene kan ses etter hverandre som en helhet, eller sees hver for seg med oppgaveløsning og diskusjon imellom. De kan også brukes i forbindelse med et fysisk kursopplegg for elevarrangører, og kan dessuten brukes i forbindelse med arrangøropplæring for unge arrangører i andre sammenhenger.

Den andre delen av filmkonseptet består av fem filmer i «Howto»-format, hvor Youtuber og teaterstudent Ole Henry Snildalsli guider elevene gjennom temaene: Forberedelser, Kaffekoking, Publikumshåndtering, Vertskap og Begreper. Disse er morsomme, men også spekket med nyttig kunnskap. Det er laget verktøyark til filmene, dette finnes både på bokmål og nynorsk. Filmene har selvsagt også visningsvalg med teksting på begge disse målformene. 

Nysgjerrig? Her finner du hele kurset, med filmer og verktøyark!

Vi ønsker fortsatt å tilby fysiske kurs, for de som vil ha det. Om skolen ikke har elevarrangører fra før, eller ønsker å lære opp nye elever, kan dere nå få et kurs for elevarrangører på deres skole. Kurset varer i ca 60-90 minutter. Skolen velger ut ca 4-6 elever til å være elevarrangør. Kurset vil ta utgangspunkt i en skolekonsert, men elevene kan også brukes som arrangører på andre hendelser. Det er opp til skolen å bestemme hvilke oppgaver elevarrangørene skal ha.

Her finner dere en sjekkliste som er fin for elevene å bruke i forkant av en DKS produksjon/ skolekonsert.

Om dere ønsker et kulturarrangørkurs, send en epost til guri.dodig@ou.trondheim.kommune.no så kan vi avtale et tidspunkt som passer for din skole og elevene.

Alle elevarrangører vil få kulturvert t-skjorter. Bare send en henvendelse til oss med ønsket størrelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.