Turnéhåndbok

DKS Nordland har laget ei turnéhåndbok for deg som skal på turné i Nordland. Vi håper den kan gi deg gode tips og råd på veien! Du kan bla gjennom en digital versjon ved å følge denne lenken. Under følger noen viktige utdrag:

Skolens hverdag

Fleksibilitet og gjensidig forståelse mellom skole og utøver er viktig, og som utøver må du ha god dialog med skolen om dine behov. Ha respekt for skolens verdigrunnlag, og forvent det samme tilbake.

En lærers hverdag kan være hektisk og krevende. Du vil dessverre kunne oppleve at ikke alle er like godt forberedt på besøket ditt, selv om skolen er informert og du har ringt på forhånd. Som profesjonell utøver skal du også kunne stille noen krav for å kunne levere på et høyt nivå, for eksempel ved klargjøring av lokaler, lærers tilstedeværelse eller støy utenfra.

 Samtalen med skolen i forkant er nøkkelen til et vellykket DKS-besøk

Du må kontakte skolen og snakke med kulturkontakt* i tilstrekkelig tid i forkant, senest uken før besøket.

*Kulturkontakt er en ansatt på skolen som har hovedansvaret for tilretteleggingen av ditt besøk. Mange skoler har også egne kulturarrangører (elever) som tar seg av deler av gjennomføringen av arrangementet, for eksempel å være artistvert eller hjelpe til med å bære utstyr, så langt det er forsvarlig. Kontaktinfo til skolens kulturkontakt finner du i din turneplan.

Når du er på turné hos oss anbefaler vi:

  • Last ned DKS utøver-app (App Store / Google Play). Her er turnéplan, reiseinformasjon samt kontaktinformasjon til skolene og kulturkontakt. Viktig informasjon om bl.a. overnattingssteder finner du under merknader. Meldingstjenesten her er også foretrukket informasjonsflyt mellom utøver og produsent.
  • Se over og planlegg kjøreruten i god tid, og gi skolen beskjed dersom du blir forsinket.
  • Ved endringer i tidspunkt må dette meldes til din kontaktperson i DKS Nordland (små justeringer på kvarter/halvtime tas direkte med skolen, og trengs ikke meldes inn). NB! Sjekk at tidsjustering ikke går utover andre planlagte arrangement samme dag.
  • Hvis en skole vil avlyse, må skolen selv kontakte DKS Nordland. Det er ikke anledning for skolen til å avlyse direkte til deg. Ring oss!
  • Nordland er et langstrakt fylke og det er ikke alltid matbutikker eller spisesteder tilgjengelig. Ta med niste! Hvis skolen tilbyr mat, er det en hyggelig bonus!
  • Husk å nyte hva Nordland gir av natur og vær – og snakk gjerne med lokalbefolkningen. Nordlendinger er nysgjerrige, åpne og gir gjerne av sin kunnskap!