Dansere under Kode rød!
Fra generalprøven til «Kode rød!» (foto: Siri Adorsen)

Kode rød!

Årets store samarbeidsprosjekt mellom Lørenskog kulturskole, alle ungdomsskolene gjennom valgfaget produksjon for scene, kulturhuset Lørenskog hus og Den kulturelle skolesekken i Lørenskog har nå landet med et flott resultat i produksjonen «Kode rød!».

Vi hadde planlagt åtte forestillinger i Lørenskog hus i uke 5, men på grunn av høye smittetall måtte vi endre planene. En videoproduksjon av hele forestillingen ble løsningen – og for en produksjon det ble!

Alle innslagene traff der de skulle – både i hjertet, hodet og magen. Elevene strålte om kapp på scenen i Lørenskog hus. Musikere og teknikere skapte en fantastisk, profesjonell og trygg ramme for alle, og elevene fikk skinne gjennom sang, teater og danseinnslag, både med selvskrevne og andres tekster.

Årets tema for samarbeidsprosjektet var bærekraftig utvikling. Det ble formidlet gjennom sang, dans, teater, skyggespill, tegnefilm og samspill. Den røde tråden gjennom forestillingen er hvordan vi alle har et felles ansvar for å forvalte naturen og jorden vi lever av.

Filmen ble vist for alle klasser fra 7-10 trinn i Lørenskog og var tilgjengelig for strømming til 28. februar.

Bilder fra generalprøven til «Kode rød!» (foto: Siri Adorsen, Lørenskog kommune)

Musikerne i bandet var Anders Hofstad Sørås (arrangør/kapellmester/gitar), Kjell-Audun Holestøl (bass), Christian Skaugen (slagverk), Nicklas Öhgren (tangentinstrumenter) og kulturskoleelever på gitar: Lucas Mikkelborg Cardoso og Anton Knutsen Halsaa.

Lyd: Amund Tømmerbakke. Lys: Jonny Grødal og Marita Storheim. Filmopptak: Ole-Jørgen Løhren. Klipp: Ole-Jørgen Løhren og Amund Tømmerbakke.

Instruksjon på skolene: Cecilie Øvrebø Sund (Fjellsrud skole), Kjetil Elvestad Albertsen (Hammer skole), Ole-Martin Synnes og Torjus Eggen (Kjenn skole), Unni Havdal Skavdal og Anita Utstumo Jørstad (Løkenåsen skole).

Instruktører: Karoline Dahl Gullberg (sangensemblet), Amalie Skjærpe (samtidsdans), Johanne Woie (hip hop), Camilla Malmquist (tegnefilm) og Kjersti Østnes Eggum (teater/skyggeteater).

Prosjektledelse: Lørenskog kulturskole v/Kjersti Østnes Eggum.