De tre musikerne i Demokratikonserten, Andreas, Marianna og Knut
Andreas Røysum, Marianna Sangita Røe og Knut Sævik er musikerne i «Demokratikonserten» (foto: Petter Dillevig, DKS Bærum)

Demokratikonserten

DKS Bærum har sammen med DKS Lørenskog og Kulturtanken startet utvikling av «Demokratikonserten». Her vil elevene bruke iPad til å være med og bestemme hvordan konsertens innhold skal bli. Elevene gjør valg som påvirker konsertens utvikling og som settes i kontekst med hvordan et demokrati fungerer.

Konserten blir nyskapende i hvordan elevene får medvirke. Det at alle elevene har en likeverdig stemme hvor de bidrar med å velge innhold, men også å være medspillere, har ikke vært gjort i DKS-sammenheng tidligere.

Knut Sævik, Marianna Sangita Røe og Andreas Røysum er med som musikere. Elevene får oppleve profesjonelle musikere som liker å improvisere, rappe, multitaske mellom ulike sjangre og lage morsomme tekster. Musikerne tar utfordringene på strak arm og resultatet er at ingen konserter blir like.

«Demokratikonserten» vil etter hver besøke alle barneskolene i Bærum og Lørenskog. Det blir også laget en ressursside som skolene kan bruke når de ønsker å jobbe med temaet demokrati, enten generelt eller med en musikalsk tilnærming. 

Testkonserter med elever fra Lørenskog

16. februar tok DKS Lørenskog med seg seks elever fra Fjellhamar skole inn til Kulturtankens lokaler i Nydalen hvor de fikk være med på to testkonserter. 17. februar tok musikerne og representanter for DKS Bærum turen til Lørenskog og Luhr skole. Her fikk hele 6. trinn oppleve den aller første skolekonserten. Alle elever på 6. trinn får denne konserten gjennom DKS i desember 2022.

Elever på konsert med tre musikere
Testkonsert med «Demokratikonserten» på Luhr skole (foto: Siri Adorsen, Lørenskog kommune)