Romerike Sinfonietta, musikere utkledd som elefanter
Romerike Sinfonietta og Marianne Sundal (foto: Kjersti Østnes Eggum)

Dyrenes karneval med Romerike Sinfonietta

Endelig fikk vi det til, og for et resultat!

I nesten to år har vi planlagt gjennomføringen av «Dyrenes karneval» av Camille Saint-Saëns med Romerike Sinfonietta. Koronasituasjonen gjorde at forestillingen først ble utsatt fra mai til september og til slutt til desember. Vi skulle ha gjennomført seks konserter i storstua for 2. og 3. trinn i Lørenskog, men dette fikk vi dessverre ikke gjennomført på grunn av smitteverntilpasninger. Isteden får vi et strålende opptak av forestillingen som skal sendes alle barneskoler i Viken, og til 2. og 3. trinn i Lørenskog.

Vi ønsker å rette en stor takk til dirigent Jon Terje Svendsen som på kort varsel steppet inn og ledet orkesteret til en vellykket gjennomføring. Marianne Sundal fremførte tekst hun selv og Finn Evensen har laget til hver sats, og skapte magi sammen med de fantastiske musikerne i orkesteret! Morten Mortensen (fløyte og ildsjel for opprettelse av orkesteret), Benedikte Andreassen (klarinett), Magne Askeland (fiolin 1), Cathrine Søndberg (fiolin 2), Kristin Vestvik (bratsj), Tine Johnsgaard (cello), Ingunn Tennø (piano 1), Kristin Brynjulvsrud (piano 2), Erlend Skei (kontrabass), Morten Belstad (xylofon/klokkespill).

Resultatet blir magisk og særdeles vellykket også takket være dyktige teknikere i Lørenskog hus som sørget for lys/lyd og kameraføring på en strålende måte! Takk til Amund Tømmerbakke (lyd) Kristoffer Engen (kamera) og Marita Storheim (lys).

Vi gleder oss til å dele opptaket med alle og håper barna på barneskolene vil kle seg ut – som på karneval – ta med kosedyrene sine og få en super konsertopplevelse i klasserommene sine!

Konserten er støttet av DKS Viken gjennom myldremidler, en støtteordning for interkommunalt samarbeid.