Fra kunstig intelligens til intelligent kunst

arrow_back Produksjoner

I dette animasjons verkstedet får elevene skape sine egen karakterer i leire og blåse liv i de gjennom stop motion effekt. Ved hjelp av medbrakte Ipad får elevene tilgang på programvare som skaper bakgrunner til leirfigurene via kunstig intelligens.


Varighet

3 timer (180)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

20 minutter

Nedriggingstid

20 minutter

Arena/rom

Klasserom eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

Kunstig intelligens (KI), også kalt AI (fra engelsk: artificial intelligence), er en teknikk man bruker for å gi datamaskiner og dataprogrammer en mest mulig intelligent respons. Fagfeltet kunstig intelligens er tverrfaglig av natur, og har vokst fram med bidrag fra blant annet informatikk, matematikk, statistikk, psykologi, nevrologi og lingvistikk. Grenen kunstig intelligens innen informatikk blir definert som studiet og utviklingen av intelligente agenter, der en intelligent agent er et system som observerer sitt miljø og tar avgjørelser for å maksimere sin egen suksess. Andreas Kaplan og Michael Haenlein definerer kunstig intelligens som "et systems evne til å korrekt tolke eksterne data, å lære av slike data, og å bruke denne kunnskapen til å oppnå spesifikke mål og oppgaver gjennom fleksibel tilpasning.

Arrangert av

Rogaland fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Peter Spence

Andre medvirkende

Gruppenavn

Peter Spence

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Peter Spence ble født i Storbritannia og studerte ved det internasjonalt anerkjente Falmouth College of Arts. Han flyttet til Norge i 1999 og har jobbet i film- og TV-bransjen siden. Bemerkelsesverdige produksjoner inkluderer hans første korte animasjonsfilm «Remote Descendants» som vant en Royal Television Society-pris, arbeidet hans som Visual Effects Supervisor på «Knerten» -filmserien som han mottok Amandaprisen for Beste Visuelle Effekter, og de internasjonalt suksessrike TV-programmene «DAG» og «Lilyhammer».
Han kombinerer sin tekniske kompetanse med sitt kreative sinn for å skape underholdende, magiske verdener.
Drivstoffet hans er te og kjeks.

Produksjonen kan bidra til:

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Gudrun Karina Opheim, tlf: +47 97 79 74 96, e-post: gudrun.karina.opheim@rogfk.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Gudrun Karina Opheim, tlf: +47 97 79 74 96, e-post: gudrun.karina.opheim@rogfk.no