Elevarrangører

Elevarrangører er en gruppe elever med arrangøroppgaver før, under og etter DKS-besøk. De er med på å planlegge og hjelpe til slik at besøkene går så bra som mulig.

Når utøvere fra Den kulturelle skolesekken kommer på besøk til en skole, har det mye å si hvordan de blir møtt. Å bli tatt imot av en gruppe elevarrangører som har forberedt seg godt og tilrettelagt for besøk kan ha mye å si for hvor vellykket arrangementet blir og for opplevelsen, både for elever og utøvere.

Det er mye som skal tenkes på før, under og etter et DKS-besøk. Elever og lærere trenger informasjon om besøket, rommene som skal brukes må klargjøres, når utøverne kommer trenger de å bli vist hvor de skal være, og ofte setter de pris på noe å drikke og litt bærehjelp. Publikum skal slippes inn til riktig tid, med beskjed om hvor de skal sitte, og kanskje passer det også med en introduksjon før forestillingen eller en velfortjent takk etter applausen har lagt seg. Sist, men ikke minst skal rommene ryddes når det hele er over og utøverne ønskes god tur videre.

Vi har laget en kort film om elevarrangører i Innlandet. Her følger vi elevarrangører fra Heidal skule som får besøk av Mandarinsaft. Filmen er to minutter lang og finnes både på nynorsk og bokmål. Se den her:

Under har vi samlet nyttig materiale for skoler som benytter elevarrangører.