S. E. Strande Øktner

Stem Hjernepartiet!

Hvordan er sammenhengen mellom vårt politiske ståsted og vår egen identitet? Er vårt syn på hvordan samfunnet skal fungere et resultat av miljøet og kulturen vi er vokst opp i?

Silje Eugenie Strande Øktner er billedkunstner av yrke. Hun er også i sin tredje periode som kommunestyrerepresentant i Sør-Odal. I prosjektet “Hjernepartiet” kobler hun sin egen kunstneriske praksis opp mot sitt politiske engasjement. Ønsket er å bevisstgjøre om hvordan vi diskuterer og møter hverandre. Før stortingsvalget kommer Silje til skolen og møter elevene både gjennom en presentasjon av sin kunstneriske virksomhet og på stand for Hjernepartiet i skolens fellesområde.

Kan et fiktivt politisk parti bidra til diskusjon og meningsutveksling rundt samfunn, politikk og stedsidentitet? Vil det kanskje ufarliggjøre diskusjonen og gjøre det lettere å si sin mening?

Silje Eugenie Strande Øktner er på turne i Hamar og Kongsvinger i perioden 30. august til 10. september med en presentasjon av hvordan hun har jobbet med prosjektet «Hjernepartiet» og andre prosjekter der hun tematiserer politikk. Hun ønsker også å ha en stand på skolen hvor hun kan komme i direkte kontakt med elevene. Silje tilpasser opplegget til hver enkelt skole i samråd med kulturkontakten.