Denne vakre isskulpturen er laget av elever, og står plassert på Fagertun på Nøtterøy i Færder kommune. Foto: Færder kommune

Unikt IsSkulptur-prosjekt med elever fra Færder kommune

Unikt IsSkulptur-prosjekt med elever fra Færder kommune

Som del av av prosjekt  IsSkulptur, i regi av den Den kulturelle skolesekken, har alle elever på 10. trinn i Færder kommune i løpet av de siste to ukene laget en stor isskulptur i samarbeid med kunstnerne Randi Beck og Ida Nove Cannon.

Færder kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune samarbeider om prosjektet med Den kulturelle skolesekken. Her benyttes is som byggemateriale, og ungdommene skaper hver sin skulptur som sammen utgjør en hel installasjon. Den vakre isskulpturen er plassert på Fagertun på Nøtterøy i Færder kommune. 

Skulpturen ble lyssatt tirsdag 20. januar. Grunnet smittevern var ikke avdukingen åpen for publikum, men launchseansen ble streamet og kan ses her eller på Facebook.

Kunstner foran iskulpturene som er bygget som en borg rundt et tre.
Foto: Ida Nove Cannon

Imponerte kultursjefer

Kultursjef i Færder kommune, Hege Rui, var tydelig imponert over arbeidet elevene og kunstnerne har gjort.

– Som kultursjef i Færder kommune blir man både stolt og rørt av å se det vi nettopp så. Da gjenstår det bare å takke alle som har gjort dette mulig. De som har jobbet med prosjektet, kunstnerne, hele gjengen på Fargertun og ikke minst alle de 300 elevene som har stått her og laget isskulpturer. Også vil jeg oppfordre alle som har lyst til å ta turen til Fargertun og se den fantastiske skulpturen! 

– Kommunen fortjener masse ros for at de faktisk velger å gjennomføre arrangementer som dette, selv om det er så strengt som det er nå, sier Else Blom, kulturdirektør i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Hun tok turen til Fagertun for å besøke elevene mens de holdt på med isskulpturene.

Nærbilde isskulptur. Et fjes med grove trekk. Snø ligger over isskulpturen.
Foto: Færder kommune

Ny måte å tenke kunst

Etter avdukingen treffer vi Sanne Kjærgaard, en av ungdommene ved Borgheim ungdomsskole, og som har vært med på prosjektet.

«Det var veldig gøy å se resultatet, og se alle skulpturene som alle på skolene har laget! Et verk av noe som er natur, og som blir til natur igjen. Det er ganske kult hvordan de har funnet opp å ha lys i bunn, og sette alle verkene oppå der. Det ble veldig fint.»

– Sanne Kjærgaard, elev

Skulpturen påvirkes av vær og temperatur og vil være i konstant forandring, helt til den en dag smelter bort.

– Det var en annen måte å tenke på kunst. At man kan lage kunst av is. Det har jeg ikke tenkt på. Skulpturen forandrer seg med naturen og med været og til slutt forsvinner den. Det at man bare ser det en gang gjør at det blir helt spesielt, avslutter den unge kunstneren.

La oss håpe den tåler regnværsdagene og kan bli stående i mange dager fremover!