Er du utøver?

Programforslag
Profesjonelle utøvere, produsenter og formidlere av kunst og kultur kan melde inn forslag til Den kulturelle skolesekken. Forslag meldes inn i DKS-portalen fra 15. august hvert år. Innmeldingsfrist er 1. oktober for påfølgende skoleår:

https://portal.denkulturelleskolesekken.no/

Les mer om å være utøvere i DKS her.

Vurdering av forslag
På bakgrunn av innkomne forslag blir det valgt ut produksjoner som skal inngå i det lokale DKS-programmet. Det er produsenter og programmerere i fylkeskommunene og/eller kommunene, i samarbeid med lokale fagutvalg, som beslutter endelig program.

Den kulturelle skolesekken i Bergen mottar årlig et høyt antall innmeldinger av programforslag. Det medfører at det må gjøres strenge prioriteringer og at ferdigstilte produksjoner som gir lite grunnlag for vurdering, f. eks. fordi de er mangelfullt dokumentert, normalt vil bli nedprioritert. 

Valg av DKS-program skjer ut fra en skjønnsmessig helhetsvurdering med en rekke avgjørende kriterier, blant annet:
– kunstnerisk kvalitet
– formidlingskvalitet
– økonomi
– relevans for målgruppen
– arena og tekniske behov
– omfang
– utvikling av nytt innhold
– fordeling av tilbud på trinn
– kulturuttrykk og tematikk
– logistikk
– hva elevene har fått av DKS-tilbud tidligere
– nasjonale mål og føringer

DKS Bergen prioriterer i hovedsak produksjoner hvor én eller flere involverte utøvere har lokal tilhørighet. I enkelte tilfeller er produksjoner uten lokal tilknytning også aktuelle.

Mangfold
Aktørene i Den kulturelle skolesekken møter barn og unge i hele Norge. Det er derfor et mål at utøverne, produksjonene og apparatet elevene møter, speiler vårt mangfoldige samfunn og synliggjør forbilder, er rollemodeller og bidrar til et inkluderende og mangfoldig fellesskap. Dette er prinsipper som også er formulert i tilskuddsbrevet fra Kulturtanken.

Samspill med skolen
DKS-tilbudet skal samspille med skolens læreplaner. Det betyr ikke at kunsten skal være pedagogisk, men at DKS skal sees i sammenheng med skolens overordnede mål om dannelse, de fagovergripende målene eller kompetansemål for fag, der det er naturlig. Det skal gis rom til for- eller etterarbeid, slik at elevene får et best mulig utbytte av DKS-tilbudet. Skoleledere, kulturkontakter, lærere og elever skal involveres og inkluderes som sentrale aktører i DKS-ordningen. Les mer om DKS og skolen her

Honorar
Virksomheter og institusjoner har egne avtaler, mens frilansere honoreres med DKS gjeldende sats.

Dagshonorar justeres årlig og i tråd med Rammeavtalen ASA 4401. I tillegg dekker DKS Bergen utgifter til transport, lokaler, utstyr og overnatting etter forhåndsavtale med utøvere. Kvittering for eventuell øvrige utlegg som skal refunderes må sendes inn sammen med faktura. Dersom utøver benytter egen bil i spilleperioden refunderes bruk av denne etter statens satser for kjøregodtgjørelse. Utøver må sende inn kjøredagbok. Diettgodtgjørelse opp til statens satser faktureres for tilreisende utøvere med bosted utenfor Bergen kommune som ikke er hjemmeboende i gjennomføringsperioden. 

Faktura, med alle vedlegg, sendes etterskuddsvis og senest 4 uker etter oppdragets slutt. Bergen kommune har generelt 30 dagers betalingsfrist. Faktura må være nummerert og datert.

Faktura sendes i EHF-format til Bergen kommune med organisasjonsnummer 964 338 531. Husk at faktura må merkes med ressursnummer oppført i kontrakten og adresseres til Seksjon for kunst og kulturutvikling, Bergen kommune Serviceboks 7880, 5020 Bergen. Mer informasjon om EFH-faktura finnes på kommunens nettsider: Send elektronisk faktura til kommunen