To ord! 2024 - 25

arrow_back Produksjoner

På scenen er det en kvinne, en stol, en veske. Opp av vesken sin tar hun ulike gjenstander, en etter en. En slags absurd og eksistensiell vareopptelling som alltid starter med «Jeg liker… jeg». Hun "liker” vesken sin, fargen på vesken, tuben med krem, korken til tube med krem, og de 500 000 euro

 To ord! er en monolog skrevet av Fransk Philippe Dorin prisbelønt og markant samtidsdramatiker for barn og ungdom

Philippe Dorins tekst går som ofte til det grunnleggende i livet: klare å spise, klare å sove, å fylle sin ensomhet, å ikke glemme, å komme seg ut av problemer. Dorins univers har mye felles med Saglioccos scenisk språk. Den finurlige humoren og elementer av det poetisk-absurde, men teksten har også en dybde, et lag av mørkt alvor.

Tilbys uke 3 og 4 (2025)

 


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

To voksne personer ved inn- som utpakking, hvorav én må være godt kjent med lokalene, elektriske uttak, belysning, etc.

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

120

Oppriggingstid

150 minutter

Nedriggingstid

60 minutter

Arena/rom

Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

3

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

SPILLEAREAL: Bredde: 8,5 meter Dybde: 7 meter minimum Høyde: 4,0 meter Forestillingen er laget for å spilles på gulv med publikum plassert på frontal amfi.

Det er noe befriende fandenivoldsk og rett-på-sak med hovedpersonen i stykket. En slags Bonnie fra «Bonnie and Clyde»  eller Winnie fra «Deilige dager»  av Beckett.

Litt etter litt, mens vesken hennes gradvis tømmes, blir publikum vitne til en absurd historie. Det er hele livet hennes som brettes ut foran oss. Innholdet er ikke stort, men det lille som finnes, er ikke et vakkert syn.   Det er type gjenstander som hun tar ut fra vesken som litt etter litt skaper dramatisk spenning. En liten notisbok er verdt like mye som en purre eller en bunke med 500.000 euro. Og det er vi, tilskuere, som bygger tråden til denne kvinnas liv i hodene våre. 

Kamilia Mahmoud Hamdy Mohamed Ahmed elev i 1KDA på Porsgrunn v.g.s. Skrev etter å ha sett To ord med klassen sin:

 «….Det fikk øynene mine opp for hvordan andre kan tenke. Og  at man kanskje må forenkle ting for å kunne se hvor man skal gå videre, og hvordan man skal takle ting og komme seg videre. Det fikk meg til å tenke på medmennesker på en ny måte, og sette spørsmålstegn ved hvorfor folk tar de valgene de gjør. At ting kanskje ikke er så opplagt som man tror, og at alle bærer på sin egen, individuelle historie». 

 På mange måter gjenspeiler stykket den omtumlende ungdomstiden med dets mange kontraster. Hvordan man ønsker å bli oppfattet, og hvordan man faktisk er, innerst inne. 

Magnus Børmark sin musikk er inspirert av et rockeunivers og bygger en flott og kraftig lydbølger som skuespilleren kan surfe på. 

Arrangert av

Agder fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Line Guandaline Sagliocco

Andre medvirkende

2 teknikere

Gruppenavn

Sagliocco Ensemble

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Produksjonen kan bidra til:

  • å skape felles referanserammer. Felles referanserammer er viktig for den enkeltes tilhørighet til samfunnet, dette skaper samhold og forankrer den enkeltes identitet i et større fellesskap og i en historisk sammenheng.  ( 1.2 Identitet og kulturelt mangfold )
  • å støtte skolens ansvar for å ta hensyn til mangfoldet av elever og legge til rette for at alle får oppleve tilhørighet i skole og samfunn. Vi kan alle oppleve at vi skiller oss ut og kjenner oss annerledes. Derfor er vi avhengig av at ulikheter anerkjennes og verdsettes. ( 1.1 Menneskeverdet )
  • å vise at i en tid der befolkningen er mer sammensatt enn noen gang, og der verden knyttes tettere sammen, blir språkkunnskaper og kulturforståelse stadig viktigere.  ( 1.2 Identitet og kulturelt mangfold )

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig
Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Torstein Seim, tlf: +47 99 69 56 10, e-post: tos50@online.no

Line Guandaline Sagliocco, tlf: +47 93 20 22 09, e-post: line@sagliocco-ensemble.no