For utøvere
Ønsker du å bidra til å gi barn og unge en spesiell skoledag? Profesjonelle utøvere, produsenter og formidlere av kunst og kultur kan melde inn forslag til Den kulturelle skolesekken.
Den kulturelle skolesekken i Stavanger legger følgende prinsipper til grunn for utvelgelsen av programmet:
- Forslagene vurderes ut fra kunstnerisk kvalitet, formidling, relevans og økonomi.
- Alle uttrykk skal være representert i programmet.
- Alle trinn skal ha et variert tilbud.
- Stavanger kommune ønsker i stor grad å bruke lokale utøvere/institusjoner, men disse velges ikke foran andre forslag som vurderes som bedre.
- Det skal være en god kjønnsbalanse blant utøverne.
- Utøverne skal representere mangfoldet i dagens samfunn; flerkulturelt mangfold, kjønns- og seksualitetsmangfold, funksjonsmangfold og interseksjonalitet.
- Produksjoner som tas inn i programmet må kunne gjøre formidlinger for minimum én klasse om gangen (inntil 30 elever) og kunne gjøre 2-3 formidlinger pr. dag.
- Vi ser i hovedsak etter produksjoner som kan turnere på skolene, bare unntaksvis tar vi inn større produksjoner som må spilles på faste scener med skolebesøk.
Dagens barn og unge lever i en medie- og teknologirik virkelighet, noe som tilbudet i DKS bør reflektere. Til skoleåret 2025/26 vil DKS Stavanger se etter produksjoner som knyttes til temaet.
DKS Stavanger har en påmeldingsordning hvor de enkelte skolene melder sine interesser for hvilke produksjoner fra DKS programmet de ønsker seg. Med dette som utgangspunkt vil Stavanger kommune i første omgang kunne tilby turneer på 5 dager. Ved stor interesse kan imidlertid turneen utvides til flere dager.
DKS Stavanger programmerer kun for grunnskolene i Stavanger kommune (1. – 10. trinn). Produksjoner som har videregående elever som eneste målgruppe vil ikke bli vurdert.
Det er pr. i dag ingen ordning for barnehagene i kommunen.
Innmelding av forslag
Innmeldingsportalen for utøvere og kulturinstitusjoner i hele landet driftes av Kulturtanken. I portalen velger man hvilke fylker og/eller kommuner forslaget skal sendes til. Portalen åpner 1.september for innsendelse av forslag til påfølgende skoleår. Innmeldingsfrist er 1. oktober kl. 23.59.
Forslag som har søkt tidligere og blitt antatt, må søke igjen / reaktivere forslaget.
Kulturtanken har utviklet ressurser som kan være nyttige i forbindelse med utarbeidelsen av programforslag.
Prosessen
Den kulturelle skolesekken i Stavanger mottar hvert år et høyt antall innmeldte programforslag som medfører at det må gjøres strenge prioriteringer i utarbeidelsen av programmet. Forslag med mangelfull dokumentasjon gir lite grunnlag for vurdering og vil normalt bli nedprioritert.
Dokumentasjon som må være med:
- CV for alle involverte
- Antall utøvere, inkludert eventuelle teknikere
- Budsjett, alle kostnader i forbindelse med produksjonen må beskrives
- Bilder av utøver(e) fra fremføring eller av produksjonen
- Informasjon om tekniske behov og informasjon om økonomi og pris må fylles ut for at forslaget skal bli vurdert
- Forslag innenfor scenekunst og musikk må legge ved video. Gjerne både utdrag og produksjonen i sin helhet. Manglende opptak vil kunne resultere i utilstrekkelig vurderingsgrunnlag
- Forslag innenfor film må inneholde påsynslenke med eventuelt passord.
- Ved innmelding av programforslag skal all opphavsrett registreres under punktet “opphavsrett og vederlagsplikt”. Dette gjelder uavhengig av om rettighetshaver er utøver eller ikke.
Innmeldte forslag bør gi oss et klart og tydelig bilde av hvordan produksjonen utspiller seg, hvordan det ser/høres ut, hva verkstedet inneholder osv.
Legg gjerne ved vedlegg som bidrar til å fremheve produksjonens kvaliteter. Hvordan presenteres utøverne og det kunstneriske? Hvilken erfaring har produksjonen/de medvirkende med målgruppen? Spesielle behov når det gjelder arena må tydeliggjøres.
Fremdrift
- 1. september: Søknadsportalen åpnes
- 1. oktober: Innmeldingsfrist
- Oktober–januar: Forslagsbehandling
- Desember–februar: Programinnstilling og avgjørelse
- Februar-mars: Svar til forslagsstillere
Behandling
Programforslag vurderes av Den kulturelle skolesekken Stavanger i samråd med eksterne og interne fagpersoner med høy kompetanse på de relevante kulturuttrykkene.
Vedtak
DKS Stavanger har en styringsgruppe som består av, skolesjef, kultursjef, rektor på kulturskolen og fagleder for DKS. Programmet legges frem og vedtas av styringsgruppen.
Svar til utøver
Alle får svar i DKS-portalen i form av et generelt avslag eller tilslag. Ved tilslag tar DKS Stavanger kontakt med utøver for å opprette dialog om bl.a. omfang og kontrakt.
Klage
Dersom forslagstiller mener det har blitt gjort en feil ved behandlingen av søknaden har man anledning til å klage, jf. forvaltningsloven § 28.
Klagefristen er 3 uker fra underretting om vedtaket er mottatt, jf. forvaltningsloven § 29.