Mini Matiné - informasjon

Vi gleder oss til å ønske velkommen til Mini Matiné – gratis forestillinger for alle barnehagebarn mellom 3-6 år i hele Asker! Her er litt praktisk info: 

  • Pass på å være ute i god tid, gjerne 15 minutter før. Det tar litt tid å få alle på plass, og vi vil gjerne starte forestillingene presis.  
  • Barna kan gjerne ta med seg matpakke og spise før eller etter forestillingen, men ikke under forestillingen. 

Klikk “Download” under for å finne listen over alle forestillingene:

Adresser: 

Slemmestad MEK, Vaterlandsveien 35, 3470 Slemmestad 

Fyrstikken, Heggedal innbyggertorg, Heggedal Torg 38, 1389 Heggedal 

Dynamitten, Sætre innbyggertorg, Nordre Sætrevei 1, 3475 Sætre 

Panorama, Holmen innbyggertorg, Vogellund 6, 1394 Nesbru 

Tofte Samfunnshus, Vestre Strandvei 2, 3482 Tofte 

Påfuglrommet, Borgen innbyggertorg, Søndre Borgen 11, 1388 Asker 

Multisalen, Asker kulturhus, Strøket 15A, 1383 Asker 

Teglen, Spikkestad kirke og kultursenter, C.A. Johansens plass 1, 3430 Spikkestad 

Kontaktinfo Mini Matiné:
Monica Storjordet, 95705984, Monica.Storjordet@asker.kommune.no
Ole Jørn Myklebust, 90130069, Ole.Jorn.Myklebust@asker.kommune.no

Litt om forestillingene: 

Geitekillingen 
Alf Prøysens historie om ”Geitekillingen som kunne telle til ti” fortelles og illustreres musikalsk i denne produksjonen. Ulike dyr i historien får ulike musikalske uttrykk gjennom et stort spekter av instrumenter og sjangere. Telling og varierte taktarter skaper en annerledes musikkopplevelse for publikum, enten de er store eller små. Spennvidden i musikken er stor, men det er ikke til å komme bort fra at Sebastian Haugen og Espen Rud har sin musikalske bakgrunn og sitt uttrykk som jazzmusikere.  
Varighet: cirka 45 minutter 

Gjøkungen 
Det er vår i skogen og Sangermor og Sangerfar bygger rede og venter på at eggene skal klekke. Musikerne legger et stort egg opp i redet deres. Klekkingen begynner med lille Knupp og Dupp. Det siste egget bruker lenger tid. Musikk høres fra egget. Hvem kan det være? Ut kommer den store Gjøkungen som er supersulten. Gjøk blir dømt som slem mot sine søsken. Han kan ikke dele på maten fordi han er så kjempesulten. Når familien synger, kan Gjøken bare si KO-KO. Hva er galt med dette barnet? I små fuglereiret er Gjøken et barn som er annerledes. Det er større en foreldrene, sover ikke om natten og er konstant sulten. Konfliktene som oppstår resulterer i masse humor og dramatikk der Gjøkungen til slutt finner ut av hvem hun er. Forstillingen har en viktig og aktuell tematikk. Stadig flere barn og unge i Norge medisineres for adferdsvansker. Det kan virke som om det å være “vanskelig” kan føre til at barnet blir sykeliggjort og blir hjulpet igjennom medisinering. Denne konsertforestillingen tar opp dette temaet på en eventyraktig og underfundig måte.  
Varighet: cirka 35 minutter 

Minimatinè er et samarbeid mellom Asker kulturhus, DKS Asker, Slemmestad MEK og innbyggertorgene i Asker.