Circo Herencia (Tilrettelagt)

arrow_back Produksjoner

Circo Herencia

(circo = sirkus, herencia = arv)

- en nysirkusforestilling om arveoppgjør og søskenkjærlighet

Circo Herencia forteller historien om søsknene Gaston og Frida som møtes i huset til deres nylig avdøde far. Det er en trist fortelling om det kompliserte temaet: arveoppgjør. Frida og Gaston har ikke sett hverandre på lenge men møtes gjennom minner fra barndommen. Under støvet i den gamle leiligheten oppdager de forskjellige objekter som de for lengst har glemt. Hva skjer når gamle minner våkner til liv?

En halsbrekkende sirkusforestilling med linedans, balansekunst, sjonglering, dukketeater, live musikk og sang. Imponerende, morsom, trist og full av overaskelser.

Gaston er fullstendig uorganisert og kommer alltid for sent. Frida er storesøsteren som alltid må vente og rydde opp etter den rotete broren. De konkurrerer som søsken flest. De sjonglerer tekopper, vinylplater og aviser. Sprettballer kommer ut av en kommode like plutselig som et salongbord brukes til halsbrekkende balansekunst og en gardin trekkes til side for å avdekke en stram line!

Sammen danner de en underlig balansert duo hvor motsetningene gjør at de oppveier hverandre og byr på mye komikk!

 


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

4-6 elever i 5-7 trinns alder.

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

140

Oppriggingstid

135 minutter

Nedriggingstid

60 minutter

Arena/rom

Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

3

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Scenegulv: 7m bredt, 7m dypt, minst 4m takhøyde (takhhelt avgjørende for å kunne spille). Trenger tilgang på jente- og guttegarderobe. Helst uten barn. Tilgang på garderober med speil, vask, toalett og helst uten barn. Hyggelig om vi blir møtt av ansvarlig voksen når vi kommer til skolen, som kan vise oss hvor vi skal spille, strømuttak mm.

Circo Herencia er en forestilling hvor spillet mellom karakterene er like viktig som sirkusferdighetene. Forestillingen byr på sjonglering, objektmanipulasjon, stram line og inneholder elementer av magi, akrobatikk, slapstick og dukketeater. Nær kontakt til publikum er viktig og barna skal føle seg inkludert i handlingen, som en del av dekoren i den gamle stua. Scenografien skaper en atmosfære hvor gamle ting, ladet med minner, formidler nostalgi. Musikk kommer fra en gammel platespiller, fra et falsk trekkspill, en liten gitar, rytmer fra teskjeer som slås mot hverandre og en gammel radio som står og knitrer.

Forestillingen foregår uten dialog, med unntak av enkelte utrop som “Gaston!” og “musica”. Mimikken og kroppsspråket til aktørene sier nok i seg selv. Dette bidrar til å å gjøre forestillingen universelt tilgjengelig for alle, uansett språkferdigheter.

Forestillingen varer i 40 minutter, og etter forestillingen åpner aktørene for en liten samtale med publikum hvor barna kan si hva de likte best, hva de ikke likte og stille spørsmål. 

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Frida Odden Brinkmann

Ricardo Gaston Sanchez

Andre medvirkende

1 tekniker, David Skauen eller Luciana Diaz (varierer hvem det er fra turné til turné).

Gruppenavn

Circo Herencia

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Jon Tombre, tlf: +47 913 89 955, e-post: jontom@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Frida Odden Brinkmann, tlf: +47 976 98 504, e-post: fridaneddo@gmail.com