Kampen om den siste olja - Fast program 2 trinn


Dette audiovisuelle foredraget tar for seg kampen om å pumpe opp den siste olja, i lys av klimaendringene og en global energiomstilling. Vi blir kjent med tre mennesker på tre ulike steder på kloden (USA, Nigeria, Norge), som til sammen forteller en nyansert historie om oljens betydning, og som stiller spørsmålet: Kan vi klare oss uten olje? Må vi klare oss uten?


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

90

Oppriggingstid

30 minutter

Nedriggingstid

30 minutter

Arena/rom

Auditorium eller lignende

Antall utøvere

2

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Rommer må ha lerret og projektor.

Elevene skal sitte igjen med økt innsikt i årsakene til og konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer, og hvilke veivalg våre samfunn står ovenfor - særlig i Norge, som et oljeproduserende land.Vi ønsker også at de sitter igjen med konkrete handlingsalternativ til hvordan de kan engasjere seg i disse spørsmålene.

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Ingerid Salvesen og Kyrre Lien, i samarbeid med DKS Viken. 

Utøvere

Andre medvirkende

Kyrre Lien

Idé/opplegg

Ingerid Salvesen og Kyrre Lien

Om kunstner / utøver / gruppe

Kyrre Lien (f. 1990) er fotojournalist og dokumentarist bosatt i Oslo. Ble i 2017 utpekt av magasinet Forbes som en av de mest definerende for det internasjonale nyhetsbildet blant unge mediepersoner. Vant i 2014 Årets Bilde i Norge, og jobber til daglig med egne prosjekter, samt på oppdrag for aviser som VG og The New York Times. Underviser ofte for studenter på universitetsnivå, samt holder regelmessig foredrag i inn- og utland. 

 

Ingerid Salvesen (f.1987) er journalist, og har skrevet for flere av Norges største aviser og magasiner. Hun har en mastergrad fra Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo med fokus på klima- og energipolitikk og har vært med på å starte opp og drive utenrikspodcasten «Du Verden!». Hun er regelmessig foreleser på journalistutdanningen ved OsloMet. Hun har jobbet mye frivillig med barn og unge for organisasjoner som Redd Barna og Røde Kors, og har reist rundt  som foredragsholder på ungdoms- og videregående skoler i regi av FN-sambandet. 

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Ole Jacob Evensen, tlf: +47 977 55 480, e-post: oleev@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Bjørn Kristiansen, tlf: +47 480 30 912, e-post: bjornk@viken.no

Ingerid Salvesen, tlf: +47 990 02 920, e-post: ingeridbs.salvesen@gmail.com