TO MY CHILDREN - Fast program 1.trinn


Shwan Dler Qaradaki har laget den digitale billedfortellingen «To My Children» som et resultat av et besøk i sitt opprinnelsesland – irakiske Kurdistan, et sted hvor ISIS-styrkene bare var noen mil unna. Hvordan er det å bo i Vesten og være redd for at familien der nede når som helst kan bli angrepet av terrorister? Filmen viser et visuelt fortellende brev til Qaradakis barn og ufødte barnebarn i Norge.

«To My Children» består av tekst, billedmateriale og musikk. Billedmaterialet er både tegninger, foto og video. Shwan Dler Qaradaki vil vise filmen og snakke med elevene om innholdet, men også om hvordan han har laget fortellingen.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

1 timer (60)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

60

Oppriggingstid

15 minutter

Nedriggingstid

15 minutter

Arena/rom

Auditorium, Annet eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

Prosjektor

Shwan Dler Qaradaki (født 1977 i Suleimania i det irakiske Kurdistan) er en billedkunstner som jobber med tegning, maleri, foto, installasjon og video. Shwan er utdannet ved Kunstakademiet i Sulaimani i Kurdistan i Irak og har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo fra 2009. Shwan kom til Norge som politisk flyktning i 1999 etter mer enn to år på flukt gjennom Europa. I 2011 fikk han varig oppholdstillatelse i Norge. Hans kunst problematiserer identiteter i en multietnisk og multikulturell verden. Som liberal muslim med kurdisk bakgrunn og 16 års opphold i Norge bak seg, har han gjort spenningsfeltet mellom muligheter, tradisjoner, brudd og fordommer til et gjennomgangstema. Han har hatt en rekke separatutstillinger og gruppeutstillinger i inn- og utland og turnert med Den kulturelle skolesekken i flere fylker.

Shwan Dler Qaradaki jobber tematisk og sjangerovergripende, hans uttrykk varierer fra klassisk akvarell og tegning, til foto, video og installasjoner. Arbeidene hans har temaer som spenner fra livet som barn under trusselen av kjemiske angrep fra Saddams regime i Irak, via livet som flyktning, til mer abstrakte størrelser som identitet. Gjennom solide kunstneriske uttrykk forteller han rørende, sterke og personlige historier på en måte som berører publikum sterkt.

Shwan Dler Qaradaki fikk Oslo bys kulturpris for 2013 og Kulturrådets nykommerpris for sitt kunstnerskap, utdelt i november 2015. I begrunnelsen skriver Kulturrådet blant annet: «Shwan Dler Qaradaki (..) fortel rørande og sterke historier gjennom sitt solide kunstneriske uttrykk. Har du først sett arbeida hans, er dei vanskelege å gløyme.»

 

 

Qaradaki setter gjennom sitt kunstneriske virke søklys på spørsmål knyttet til identitet, og det å være en del av en multikulturell virkelighet. I hans arbeider møter vi noen av vår tids mest aktuelle samfunnsspørsmål. De skildres i et personlig og poetisk visuelt språk samtidig som de har en klar politisk undertone.En undrende og reflekterende holdning kjennetegner alle hans prosjekter, som på forsjkjellig vis forsøker å utvide forståelsen av hva det vil si å leve i verden i dag.

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Pilotgalleriet, Akershus Kunstsenter

Utøvere

Shwan Dler Qaradaki

Andre medvirkende

Idé/opplegg

Shwan Dler Qaradaki i samarbeid med Pilotgalleriet, Akershus Kunstsenter

Om kunstner / utøver / gruppe

Shwan Dler Qaradaki er fra irakiske Kurdistan, og kom som politisk flyktning til Norge i 1999. Han har en mastergrad frå Kunsthøyskolen i Oslo og Kunstakademiet i Sulaimani. Qaradaki har hatt mange utstillinger og vunnet en rekke priser de siste årene. Blant mange har han fått Oslo By kunstpris og pris på Hollywood International Moving Pictures Film festival.

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Bertha-Cecilie Øvergaard, tlf: +47 984 95 340, e-post: berthao@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Vibeke Kirkebø Hegg, tlf: +47 920 37 577, e-post: vibekeh@viken.no

Shwan Dler Qaradaki, tlf: +47 974 66 204, e-post: dlerqaradaki@hotmail.com