SOUSOU & MAHER - DIGITAL KONSERT


Sousou & Maher rett inn i klasserommet

I en tid hvor vi ikke kan være så nære hverandre, er det viktig å kunne være nære på andre måter. Derfor er vi stolte over å kunne presentere Sousou & Maher Cissoko, en av Sveriges mest ettertraktede duoer i et intim-konsertformat rett inn i klasserommet deres. Duoen som ser reisen som sitt mål og de musikalske og medmennesklige møtene som deres støres motivasjon - kan desverre ikke fysisk komme å spille konserter - men ønsker likevel å møte dere live. 

Vi ønsker derfor velkommen til digital-konsert med Sousou & Maher Cissoko!


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

30 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Digital konsert

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

500

Oppriggingstid

0 minutter

Nedriggingstid

0 minutter

Arena/rom

Klasserom eller lignende

Antall utøvere

2

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Om kunstner / utøver / gruppe

Sousou og Maher vokste begge opp i musikalske familier og det var interessen for det vestafrikanske streng-instrumentet koraen som brakte dem sammen. Et av duoens hovedformål er formidling av griot-kulturen som Maher sin familie har arvet gjennom mange generasjoner. En viktig retningslinje i dette - som instrumentet kora er en del av - er bevaring og utvikling av denne musikalske arven. For Sousou & Maher Cissoko betyr dette å vise frem koraen i kombinasjon med sjelfulle sang med rytmisk energi og innflytelse fra reggae, mbalax, folk, sjel og jazz. Etter arv fra Cissoko-familien av vestafrikanske grioter, gir sangene en viktig melding om å komme sammen og skape lenker i stedet for grenser mellom land og mennesker. Dette er understreket av duoen synger på fem forskjellige språk!

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

DKS Viken

Utøvere

Sousou Cissoko

Andre medvirkende

Idé/opplegg

Musikkprodusent Ragnhild Vreim Tveitan i samarbeid med utøverne

Om kunstner / utøver / gruppe

Sousou & Maher Cissoko

Sousou og Maher vokste begge opp i musikere og det var interessen og kjærligheten til den vestafrikanske strenginstrumentet koraen som brakte dem sammen.

 

En viktig retningslinje for troubadourkulturen - som kora er en del av - er bevaring av den musikalske arven gjennom musikernes kontinuerlige søk etter nye måter. For Sousou & Maher Cissoko betyr dette å vise frem koraen i kombinasjon med sjelfulle sang med rytmisk energi og innflytelse fra reggae, mbalax, folk, sjel og jazz.  

 

Etter arv fra Cissoko-familien av vestafrikanske griots, gir sangene en viktig melding om å komme sammen og skape lenker i stedet for grenser mellom land og mennesker. Dette er understreket av duoen synger på fem forskjellige språk!

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Thomas Andre Fritsø, tlf: +47 975 28 544, e-post: thomasfr@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Sousou Cissoko, tlf: +46 76 188 68 78, e-post: jaliyaconnection@gmail.com