Digitale produksjoner

Denne våren er det et stort antall produksjoner i Den kulturelle skolesekken som ikke har kunnet reise ut til elevene. En rekke utøvere har jobbet for å tilpasse sine produksjonene slik at de likevel kan gi elevene et kunstmøte og en kunstopplevelse i en litt annerledes skolehverdag.

Utøvere som skulle vært ute på skoler denne våren, og vi i DKS Viken jobber nå kontinuerlig med å tilby digitale produksjoner til elevene. DKS Viken har som mål å formidle produksjoner fra hvert kunstfelt og til alle alderstrinn, både grunnskole og videregående skole. Noen av de digitale produksjonene ligger ute i et begrenset tidsperspektiv, noen er også livesending. Hvis noen av produksjonene skulle være interresante for din skole, så ta kontakt. Her er vår digitale meny som blir oppdatert fortløpende:

Kræsjkurs i hip hop

Abcense Crew har laget 5 korte videoer med kræsjkurs i hip hop/break. Se og lær noen enkle trinn. Dans i gymtimen, i skolegården, og på sommeravslutning! Kræsjkurset er godt egnet for elever på 5-10 trinn, men mange på lavere trinn kan også ha glede av videoene

Hørespill fra Brageteatret

Brageteatret har bearbeidet tre teaterforestillinger til hørespill. Hørespillene passer for elever fra 1-4 trinn og 5-7 trinn. Følg linken og lytt og les mer om: «Jørgen Moes vei nr. 13» av Tor Åge Bringsværd, «Monster i Magen» av Lina Killingdalen og «SNACKIE» av Ingvild Schade.

Livesending med Mats Grorud – “Det morsomste jeg vet”

Bli med animatør Mats Grorud på livesending fra sitt hjemmestudio. Her får elevene være med på å lage animasjon med teknikkene plastelinaanimasjon, cut-out, dukkeanimasjon, tegnefilm og silhuettanimasjon. Enkle grep som gjør det lett for elevene å lage sin egen animasjonsfilm. Passer for 7. trinn.

Lag kunst sammen med en kunstner

I samarbeid med Buskerud Kunstsenter har Cathrine Finsrud Stustad laget 3 filmer for å gi elevene innblikk i tre kunstteknikker; skyggetegning, japansk bokbinding og frottasjer. Filmene er tilpasset de fleste alderstrinn, og hjelper elevene med å lykkes i sine egne kunstprosjekter.

Gravhaugsfortellinger

Videoen «Gravhaugfortellinger» er fortellerkunstner Lise Grimnes tilnærming til historien om Olav Geirstadalv. Dette er hennes personlige fortolkning av fortellingen som står i Flatøyaboka.
Flatøyaboka er et verdifullt islandsk manuskript fra middelalderen som ofte har kommet i skyggen av Snorres kongesagaer. 

Dropout

Forfatter Annette Münch formidler fra sin spenningsromanen «Dropout» (2018) til tiende trinn på ungdomsskolen og 1.-3. trinn på videregående skoler i Viken. Boka eksperimenterer med hva som kan skje når forbanna og frustrerte «dropouts» samler seg for å ta hevn mot skolesystemet.
Elevene får blant annet oppleve spesialskrevet musikk inspirert av boka, med artistene Erik og Kriss, Pats Nichols m/Tuva og Izabell.

Det Andre Teatret “Frikvarter”

Klokken 10.30 på torsdag 2.april blir det improvisasjonsteater med morsomme historier og tull og tøys, alt funnet på der og da! I løpet av 40 minutter skal skuespillerne forsøke å snakke med så mange elever i Viken som mulig, og kanskje noen av dem til og med ender opp på skjermen.

Linde Hagerup “En bror for mye”

Møt Linde Hagerup som leser fra sin bok “En bror for mye” og forteller om det å være forfatter.