Øyepå Momentum 2021: House of Commons

Om Øyepå    

Velkommen til Øyepå Momentum 30. september – 1. oktober!

Øyepå – arena for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken! Øyepå er en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i DKS; produsenter, kunstnere, formidlere, fagkoordinatorer, lærere og elever.   

Med Øyepå ønsker vi å skape en arena hvor DKS-ansatte og kunstnere kan diskutere visuell kunst i DKS. Vi ønsker at diskusjonene skal bidra til refleksjon, øke mangfoldet og skape inspirasjon til nye og gode DKS-produksjoner. 

Øyepå ble etablert i 2019 med Øyepå LiAF (Lofoten International Art Festival). I 2020 ble Øyepå digitalt gjennomført som strømmeseminar. I år knytter vi oss til Momentum 11 – House of Commons på Jeløya i Moss, og har invitert inn tilknyttet kurator for Momentum 11, Håkon Traaseth Lillegraven i programarbeidet. 

Program

Praktisk informasjon

Reise

Bestill togreise til Moss HER.
Bestill bussreise til Moss HER.

Fredag 1. oktober arrangeres det busstransport fra Moss sentrum og ut til Galleri F15 på Jeløya. 

Tariffer

 • Deltakeravgift 2 dager: kr. 1.500,-
  (inkl. lunsj 2 dager, middag torsdag kveld)
 • Deltakeravgift torsdag 30. september (kun lunsj): kr. 800,-
 • Deltakeravgift torsdag 30. september: kr 1.300,-
  (inkl. lunsj, middag kl. 19:00 og kveldsarrangement fra 21:00 til ca. 23:00)   
 • Deltakeravgift fredag 1. oktober: kr. 800,-
  (inkl. lunsj)

15 rabatterte plasser for utøvende kunstnere, førstemann til mølla prinsipp!

 • Deltakeravgift 2 dager: kr. 600,-
  (inkl. lunsj 2 dager, middag torsdag kveld)
 • Deltakeravgift torsdag 30. september (kun lunsj): kr. 200,-
 • Deltakeravgift torsdag 30. september: kr. 400,-
  (inkl. lunsj, middag kl. 19:00 og kveldsarrangement fra 21:00 til ca. 23:00)                        
 • Deltakeravgift fredag 1. oktober: kr. 200,-
  (inkl. lunsj)

Overnatting

Hotellovernatting i Moss ordner hver enkelt. Vi har i Moss sentrum reservert rom ved disse 2 hotellene som begge ligger i kort gangavstand til alle samlingspunktene torsdag 30. september:

 • Moss Hotell
  Enkeltrom kr. 1.390,- (inkl. frokost) 
  Dobbeltrom kr. 1.590,- (inkl. frokost) 
 1. Kontakte hotellet per mail/tlf direkte for bestilling: post@moss-hotel.no / 69 20 24 00 
 2. Oppgi gruppe og referanse: «Øyepå Momentum» 
 3. Oppgi personalia og antall netter 

Hotellets nettside
Hotellets Facebook

 • Mitt Hotell (budget standard)
  Enkeltrom kr. 800,- pr. døgn (inkl. frokost)
  Dobbeltrom kr. 1.090,- pr. døgn (inkl. frokost)
 1. Kontakt hotellet pr. mail/tlf direkte for bestilling: resepsjon@mitt-hotell.no / Mobil 90 53 22 15 
 2. Oppgi referanse: «Øyepå Momentum» 
 3. Oppgi personalia og antall netter 

Hotellinfo / Booking.com
Hotellinfo / Tripadvisor

Om Øyepå – Momentum

Kurator Håkon Traaseth Lillegraven om Øyepå Momentum: 

“Som tilknyttet kurator er jeg utrolig stolt av og takknemlig for utøverne, prosjektene, og perspektivene dere vil møte som del av årets Øyepå – Momentum 2021

I løpet av årets program, som foregår (fysisk!) over to dager i Moss sentrum og på Jeløya i forbindelse med årets Momentum-biennale, vil dere som deltakere møte og oppleve kunstnerskap og prosjekter som adresserer noen av samtidens viktigste spørsmål relatert til miljø, bakgrunn, alternative historier, kollektivitet, identitet, mangfold og medmenneskelighet. 

Mange kunstnere jobber i dag ut ifra et mangfoldig og normkritisk perspektiv, og i sitt skoleløp skal barn og unge oppleve og utvikle toleranse, mangfold, tilhørighet og livsmestring. Gjennom visuelle kunstproduksjoner i Den Kulturelle Skolesekken skal disse perspektivene møtes. 

Programgruppen og jeg vil med årets Øyepå hylle det kontinuerlige, essensielle arbeidet utøvere og produsenter (m.fl.) gjør for at barn og unge skal få møte nyskapende kunstneriske praksiser i DKS. Samtidig ønsker vi å belyse og diskutere rammebetingelsene for disse møtene med utgangspunkt i produksjoner som jobber med en form for “utenfrablikk” enten det er ut ifra et minoritetsperspektiv, eller et nytt kunstnerisk formspråk. 

Filmregissør og DKS-utøver Marin Håskjold vil vise hennes Amanda-vinnende kortfilm Hva er en kvinne og snakke om hvordan et kommentarfelt på Facebook inspirerte henne til å begynne å jobbe med hvordan skeive identiteter italesettes offentlig. Kunstner Elina Waage Mikalsen vil snakke om og spille utdrag av hennes prosjekt som har deltatt i DKS Testlab ved Nordnorskkunstnersenter. Daisuke Kosugi, som er en av de deltakende utøverne i HOUSE OF COMMONS utstillingen, vil presentere sin film All that goes before forget, en film som ble laget spesielt for årets Momentum-biennale. Kunstner og DKS-utøver Ahmed Umar vil presentere sin performance If You No Longer Have a Family Make Your Own in Clay som turnerer som del av programmet til DKS i Oslo. Estetiker og skribent Ragnhild Brochmann vil komme med et inspirerende anslag, og kunstner og produsent for TrAP (Transcultural Arts Production) Amina Sahan vil dele av sine erfaringer som tidligere kunst og håndverkslærer og nå aktiv produsent for mangfold i kunst- og formidlingsfeltet. 

Øyepå – Momentum 2021 vil med utgangspunkt i disse fantastiske utøverne inspirere og diskutere rammebetingelsene og mulighetsrommene som påvirker og oppstår i den visuelle kunsten i DKS i dag! 

Vi sees i Moss!”

Hilsen fra programgruppen: 

“Vi har bevisst, og med solid hjelp og tenkning med vår kurator og moderator Håkon Lillegravenønsket et dypdykk i hva som er eller kan være med på å påvirke våre valg av produksjoner inn i vårt programmeringsarbeid.  

Vi er trygge på at årets Øyepå – Momentum gir oss spennende og relevante innganger for refleksjon og inspirasjon om visuell kunst. 

Ikke minst vil dette, etter 17 måneders digitale enerom, være oppstarten på etterlengtede FYSISKE kollegiale møteplasser!”

Programgruppen ønsker dere alle hjertelig velkommen til Øyepå – Momentum 2021! 

Ida / Nordland Dks,  Inger-Johanne / Oslo Dks,  Vibeke og Rami / Viken Dks.”

Øyepå – Momentum er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune, Oslo DKS, Viken fylkeskommune, Kulturtanken, Nasjonalmuseet og Galleri F15.  

Påmelding

Her kan du melde det på!