Øyepå Momentum 11: House of Commons Hold av dagene!

I forbindelse med Momentum 11 biennalen som gjennomføres i Moss i år, har styringsgruppen for Øyepå igjen den store gleden av å invitere til vår årlige nettverkssamling for visuell kunst i DKS: Øyepå Momentum 11: House of Commons

Hold av dagene 30. september og 1. oktober!

Sammen med kuratoriet for biennalen og fagstaben ved Galleri F15 er programgruppen i full gang med programmeringen av årets arenasamling med et innhold som både vil ha faglig forankring, men også skape engasjement og begeistring.  

Vi har til årets samling vært så heldige å engasjere, tilknyttet kurator til Momentum 11 biennalen, Håkon Traaseth Lillegraven til også å være kurator/moderator for Øyepå Momentum 11.

 Håkon Lillegraven. Foto:Ingeborg Øien Thorsland / F15 Momentum 11

«Jeg ble som deltaker svært inspirert av å se hvordan kurator og kunstner Nicole Rafiki og fjorårets Øyepå digitalt 2020 tok opp og diskuterte viktige problemstillinger og spørsmål. Jeg mener at Øyepå er et viktig og nødvendig forum hvor fagpersoner som jobber i ulike kontekster og med forskjellige utgangspunkt kan komme sammen og diskutere hva rammebetingelsene for møtene vi skaper mellom visuell kunst og barn og unge er i dag, og kan bli i fremtiden! Jeg ser frem til å jobbe med programgruppen frem mot årets Øyepå, og å kunne ønske velkommen til Jeløya, Moss, og årets Momentum-biennale, HOUSE OF COMMONS.” 

Håkon Traaseth Lillegraven

Teamet bak Øyepå Momentum 11 er fylt av entusiasme og forhåpning om at disse dagene kan gjennomføres fysisk i Moss og idylliske Galleri F15 på Jeløya!  

Oppdatering kommer, og et utkast til foreløpig program sendes ut i løpet av juni. 

Programgruppen for Øyepå Momentum 2021 vil bestå av:

  • Håkon Traaseth Lillegraven, tilknyttet kurator Momentum 11
  • Inger-Johanne Molven, DKS Oslo
  • Ida Hevrøy, DKS Nordland
  • Kunstfaglig stab ved Galleri F15
  • Vibeke Kirkebø Hegg, DKS Viken
  • Rami Maktabi, DKS Viken

Om Øyepå

Øyepå ble etablert i 2019 som en nasjonal møteplass for visuell kunst i DKS, og er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune, DKS Oslo, Viken fylkeskommune, Kulturtanken og Nasjonalmuseet. Pilotgjennomføringen Øyepå Liaf fant sted i Svolvær under Liaf (Lofoten International Art Festival). I 2020 ble Øyepå digitalt gjennomført som strømming fra studio 1 hos Kulturtanken i Nydalen.

Les mer om Momentum 11 i Moss

Galleri F15 på Jeløya, Moss. Foto: Eivind Lauritzen/Momentum

Relaterte saker