Minnekonsert i Gjerdrum kulturhus

Minnekonsert med stort hjerte 

Når tragedien treffer blir livet snudd opp-ned. Da er vi avhengige av andre rundt oss, venner og familie, profesjonelle og frivillige, som stiller opp for at livet skal gå videre. Raset i Gjerdrum i romjula vekket et stort engasjement, i lokalsamfunnet, men også i hele befolkningen. Den lille bygda er i alles hjerter. 

I etterkant av katastrofen ble Gjerdrum kulturhus hovedkvarteret for redningsaksjonen, og 31. januar ble det arrangert en minnekonsert nettopp her. Konserten var et resultat av et tett samarbeid mellom kulturhuset og lokalbefolkningen i Gjerdrum, og artister fra hele landet.  

I forkant av minnekonserten ble et stor hjerte av islykter plassert ut i snøen av lokale ungdommer. Dette ble målet for et fakkeltog der familiene til de etterlatte kunne sette ned sine fakler før man sammen gikk til kulturhuset hvor kommunen hadde invitert til minnekonsert. 

Foto: Ortenheim

Initiativtaker til minnekonserten var musiker Knut Bjørnar Aspho, som hadde fått med seg blant annet Alexander Rybak, Rolf Løvland, Yasir Moa, Ellen Andrea Wang, Rein Alexander og Hkeem. 

Med støtte fra DKS Viken ble minnekonserten også gjort tilgjengelig for elever i kommunen med visning av konserten i skoletiden. Her fikk ungdommene også snakke med initiativtaker Knut Bjørnar Aspho.  

“Samarbeidet med DKS er veldig viktig” sier leder for Kulturhuset Anne Holck Ekenes. “Prosjektet gjorde det mulig å nå ut til ungdommer som på denne måten fikk sett konserten og snakket med involverte. Vi vil rette en stor takk til alle de flotte artistene som bidro i konserten. Jeg håper den vil varme og gi trøst.” 

Se konserten på NRK Nett-TV