Lag kunst med Drammenskunstner Cathrine Finsrud Stustad

Lag kunst sammen med en kunstner

Vanligvis jobber vi sammen med Buskerud Kunstsenter om å sende utstillinger inn i klasserommene, men denne våren kan vi ikke gjøre det. Hvordan kan vi tilby elevene et profesjonelt tilbud for visuell kunst hjemme i stua – som er enkelt, inspirerende og gjennomførbart?

Hjemme hos kunstneren, hjemme hos eleven

Vår tanke er å gi elevene et innblikk i ulike teknikker som benyttes av kunstnere i dag, og et innblikk i atelieret til en kunstner. Vi vil at møtet skal være nært og personlig, slik som når våre utstillinger besøker skolene, bare at nå foregår det hjemme hos kunstneren, hjemme hos eleven. Vi ønsket å gi elevene en levende formidling, uten stort fokus på perfekt presentasjon. Vi ville heller skape en ramme hvor det er lov å prøve seg frem og ta sjanser. Vi belyser ulike teknikker som gjør at elevene kan lykkes med sine egne kunstprosjekter.

Drammenskunstner

Vi kontaktet den drammensbaserte kunstneren Cathrine Finsrud Stustad. Hun er utdannet på Kunsthøyskolen i Oslo med BA og MA i materialbasert kunst og fordypning i grafikkteknikker. Cathrine har erfaring med formidling og undervisning i kunst og håndverk for både elever på barne- og ungdomsskolen, og vi tenkte hun ville være perfekt for en slik oppgave.

Passer for mange trinn

Med utgangspunkt i erfaringer hun har gjort i samarbeid med lærere, er oppgavene lett å tilpasse de fleste alderstrinn og kan også gå inn i større prosjekter i andre fag. For eksempel bokbindingen, hvor elevene kan lage sine egne bøker som fylles med et innhold som kan tilpasses forskjellige undervisningsopplegg. Man kan fylle boken med rare ord, fine ord, vanskelige ord, dikt, skrive sin egen novelle eller klassen kan lage en bok sammen. Men kan også jobbe med elementer som innholdsfortegnelse og paginering. Her er det mange muligheter.

Se filmene her:
«Lær skyggetegning med billedkunstner Cathrine Finsrud Stustad»

«Lær japansk bokbinding med billedkunstner Cathrine Finsrud Stustad»

«Lær frottasjer med billedkunstner Cathrine Finsrud Stustad»

Prosjektene kan dessuten både utføres hjemme, men også brukes i undervisningen på skolen.

Vi vet at denne produksjonen er annerledes enn det vi pleier å levere, men vi håper at disse filmene kan være et kjærkomment tilskudd i en annerledes skolehverdag!