Musikkprodusentene i gang med utvelgelse for neste år

I tre dager har produsentene for musikk i Den kulturelle skolesekken Viken møtt utøvere som ønsker å turnere i vårt vidstrakte fylke skoleåret 20/21.

I høst mottok DKS Viken over 1000 søknader i den nye portalen levert av Kulturtanken. Omtrent 400 av disse søknadene var rettet mot musikkfeltet. Det er en stor mengde produksjoner å sette seg inn i. Musikkprodusenten kjenner en del av utøverne fra før, men mange er nye, og mange er i gang med nye prosjekter og musikk i nye retninger som produsenten gjerne vil bli bedre kjent med. Derfor ble 25 musikere og band invitert til å komme å presentere seg selv og sine nye prosjekter.

Ine Hoem fremfører utdrag fra sine nyeste arbeider for musikkprodusentene i DKS Viken (Foto: Tanja Steen)

Produsentene i DKS Viken, Ann-Cathrin Tessnes, Einar Thorbjørnsen, Nina Dahl og Ragnhild Vreim Tveitan ønsker kvalitet. Dette handler om musikk av høy kvalitet, men også produksjoner, utøvere og innhold som passer det unge publikum. De må være innstilt på å reise fra skole til skole med nye arenaer hver gang. Alle med ulike utfordringer.

«Man får det rett i fleisen. Det er umiddelbart, nakent og ærlig!» forteller musikkprodusent Tessnes når hun beskriver noe av det utøverne må like i møte med elevene. Vi ser etter utøvere som innehar en trygghet til å være seg selv, gi av seg selv, og være like gode til å levere der og da hver gang» forteller Dahl videre. Vel så viktig er det med et godt samarbeid, fleksibilitet og åpenhet for justeringer til det beste for eleven.

Etter tre innholdsrike og tettpakkede dager med musikksmakebiter og gode samtaler gleder produsentene seg til å ta med seg nye erfaringene tilbake til søknadsbunken. De skal fortsette det viktige og spennende arbeidet med å finne musikk som barna i Viken skal få oppleve neste skoleår.

Ine Hoem fremfører utdrag fra sine nyeste arbeider for musikkprodusentene i DKS Viken (Foto: Tanja Steen)