Limbo-where stereotypes go to die

Unik og spennande danseframsyning!

arrow_back Produksjoner

Tabanka Dance Ensemble er kjend for sine engasjerende framsyningar og har vunne fleire prisar grunna sin inkluderande praksis med fokus på relevans, resonans og respekt. Tabanka Dance Ensemble seier dette om framsyninga Limbo:

"Limbo er en forestilling som tar for seg det symbolske i den kjende limbodansens  kulturelle kjerne. Limbo startet som en begravelsesdans og dramaturgien gikk fra en lav stang til at den gradvis ble høyere. Frykten, for de slavebundne afrikanerne på fremmed jord, var at de ikke ville kunne returnere til sine forfedre ved døden. Fordi sjelen måtte reise langt for å finne veien hjem, ble Limboritualet skapt. Stedet mellom liv og død, før en går videre. Medlemmer av lokalsamfunnet danset seg under stangen for å lette byrdene fra den avdødes sjel. Hver gang noen gikk under ble staven satt høyere for å symbolisere sjelens lettelse".

Framsyninga Limbo handlar om identitet og det å høyre til. Bevegelsane som vert nytta har djupe røter og er forgjengarane til populære moderne sjangrar som td. hip hop, house, salsa og rumba. I Limbo får publikum oppleve eit stort spekter uttrykk og emosjonar og framsyninga tek føre seg både raust raseri, rytmisk virtuositet, vesten si mørke historie og afrikanarane sin siger og motstand mot umenneskeleggjering. Alt med eit glimt i auget og til suggererande og fengande rytmar frå ma. kuturelle kjerneritual innan voodoo.


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

200

Oppriggingstid

180 minutter

Nedriggingstid

90 minutter

Arena/rom

Gymsal, Aula, Annet eller lignende

Antall utøvere

6

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Forestillingen kan vises for opp til 300 elever. Kan også vises for færre.

.

Arrangert av

Vestland fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Thomas Prestø

Wolman Luciano

Andre medvirkende

Tabanka Dance Ensemble

Gruppenavn

Tabanka Dance Ensemble

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Tabanka er kjent for sine engasjerende forestillinger og har vunnet OXLO-prisen og Bergensenstiftelsensprisen, samt vært Dansens Dager ambassadører grunnet sine inkluderende praksiser med fokus på relevans, resonans og respekt.

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Øyvind Høstaker, tlf: +47 952 22 168, e-post: oyvind.sunde.hostaker@vlfk.no

Produsent/fagansvarlig

Øyvind Høstaker, tlf: +47 952 22 168, e-post: oyvind.sunde.hostaker@vlfk.no

Kontaktperson utøver

Thomas Prestø, tlf: +47 938 08 369, e-post: thomas@tabankadance.com