Tusen takk til alle kunstnere, skuespillere, musikere, forfattere og formidlere som dette året har sørget for at barn og unge helt ned i barnehagealder har fått oppleve kunst og kultur av høy kvalitet! Her er noen videosnutter og bilder fra et utvalgt av alle 106 turneene som har vært ute dette skoleåret.

Så er det fantastisk at vi kunne avslutte året med DKS-festivalen “Sommersia” på Slottsfjellet i Tønsberg. Festivalen ble arrangert av nabokommunene Færder, Holmestrand, Horten og Tønsberg. Nesten 5000 elever besøkte Slottsfjellet den 14. og 15.juni. Det er virkelig verdt et hurrarop! Du kan lese mer om festivalen her: DKS i storformat inntok Slottsfjellet – Kulturtanken

African Sunz består av Dennis Kimani og Balita Buhendwa. Med en god blanding av Hiphop og Reggae slår de to et slag for en positiv holdning til livet.
I tilbakemeldingen for formidlingen av den illustrerte boken “Bo flyttar ut” av Trude Tjensvold sier en lærer:
“Dette var om mulig den beste formidleren jeg har opplevd. Har bare vært lærer i 25 år.”
Noen forestillingen skaper rom for samtaler og diskusjoner. Tobias og dagen det smalt av Rimfrost produksjoner har virkelig gjort det. De beste forestillingene er ikke over når sceneteppet går ned, det er de som får publikum til å ta med seg forestillingen hjem som kan bidra til forståelse, ny innsikt og endring.

Småting er en konsert for barnehage.
Erik Damberg, André Kassen og Ingrid Nåvik Grønlund/Linnea Dale har spilt konserter for barnehagebarn i 10 år!

Denne høsten besøkte de barnehager i Sandefjord, Horten, Færder og Holmestrand.

Den kulturelle skolesekken er for alle! I denne lille videosnutten får et kort innblikk i vårt tilbud “DKS tilrettelagt”. Verkstedet Pixallasjon med Mads Grorud skapte stort engasjement blant elevene ved Greveskogen Vidergående skole. Du kan lese mer om satsingen på DKS tilrettelagt her: Vestfold og Telemark fylkeskommune – Styrker satsing på tilrettelagt tilbud i Den kulturelle skolesekken (vtfk.no).
Tusen knapper og fire strenger er en nyproduksjon som er tilpasset skoleturné i samarbeid med Den kulturelle skolsekken i Vestfold og Telemark. Almir Meskovic og Daniel Lazar er begge oppvokst med folkemusikk fra Balkan – der musikk og kulturer fra hele verden møtes og brytes. En nydelig introduksjon til norsk og balkansk folkemusikk.
Smi medan jernet er varmt er et undervisningsopplegg er et populært undervisningsopplegg som engasjerer hos elevene. Terje Granås er en profesjonell smed med svennebrev og over 20 års erfaring i faget. Gjennom et halvdags verksted lærer han elevene å smi. Denne høsten og våren er han tilbake igjen for å tenne gnisten hos unge og lovende videregående elever.

Film har også vært en stor del av programmet dette året. Litt over 20 filmer har stått på programmet for alle trinn fra barneskolen til videregående. Bortebane er en dokumentar for 5.-7. trinn. Filmen gir en unik innsikt i ulike barns levekår og forutsetninger. Dette er en film om fotball, men egentlig er det film om hvordan man skal forholde seg til det å tape, når det man aller helst vil er å vinne.

Og med det ønsker vi i Den kulturelle skolesekken alle en riktig god sommer og vi gleder oss til å kunne servere nye kulturopplevelser til alle barn og unge i det store, flotte fylket vårt. Vi har mange godbiter på lager, noen gjengangere men også noe nytt og spennende. Hvis du er veldig spent og ikke klarer å vente til høsten finner du hele programmet her.

God sommer!