Elever på trestoler med metallrør. De ser på film på et lerret.
4. klasse på Herstad skole i Færder kommune

Verdenspremiere på Herstad skole

Gjennomføring av arrangementer i Den kulturelle skolesekken denne våren har også blitt påvirket av koronasituasjonen. I går var det verdenspremiere på Herstad skole, da de var den første skolen som fikk oppleve Karoline Krüger, med forestillingen Labyrinter på direktevideo fra Bergen.

Karoline Krüger skulle reise rundt på skoler i fylket vårt denne våren, og gi elever en kunstopplevelse. Da det ble klart at dette ikke kunne gjennomføre som planlagt, kastet Krügers team seg rundt og laget en «koronatilpasset» produksjon. Konserten ble innspilt på losjen i Bergen, med Krüger og band. På denne innspillingen snakker utøverne rett inn i kamera, til elevene på skolene. 8. – 12. juni skal konserten vises på barneskolene i Færder. Hver skole har en «egen konsert», der Karoline Krüger er sammen med klassene live på stream (Teams), og fungerer som en slags konferansier mellom låtene i den innspilte konserten. Hun kommuniserer med klassene og lærerne på chat, og gir de oppgaver knyttet til sangene de får høre/se.

Dette er første gang det gjennomføres en slik type interaktiv forestilling i Den kulturelle skolesekken, og mange av elevene på Herstad skole var forøyde med arrangementet.
– Jeg synes dette var veldig gøy!
Yafa (10 år) går i 4. klasse på Herstad skole og så forestillingen sammen med sin klasse. Hun syntes de på scenen var flinke og hun likte aller best all musikken.
Joachim (9 år) likte også musikken, selv om han syntes at det ble litt kjedelig innimellom. Han hadde ønsket at forestillingen handlet litt mer om krimmysterier.


Tommy Taraldsvik er kulturkontakt på Herstad skole. Like etter premieren på Herstad skole var han fornøyd med arrangementet. – Jeg synes det er kult at vi prøver noe nytt. I disse koronatider er dette det beste vi kan få til, og jeg synes det fungerte veldig bra med denne live-sendingen. Elevene får et avbrekk i skolehverdagen, samtidig som alle forestillinger i Den kulturelle skolesekken er koblet til læreplanen, sa Tommy entusiastisk etter premieren.

Om forestillingen
De aller fleste har i løpet av sin barndom støtt på lyrikeren André Bjerkes barnedikt: Fortellinger om furuklatrende bestemødre, pyramidebyggerne, fru Nitters datter og andre tungebrekkende historier. Vittige og ville leker med alfabetet som byggeklosser, bokstavelig talt. I de samme samlingene finnes også dikt med alvorligere klang; om fuglen Pampistiko Pampibanon, som sørger fordi den ikke finnes, og om fløytisten som blåser så hardt i sin fløyte at tonen nekter å komme ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.