Monster i magen


Monster i magen er en varm, morsom, litt trist og litt skummel monologforestilling for barn om sorghåndtering.

Da moren til Jenta døde, flyttet Monster inn i magen hennes. Monster dukker opp når det minst passer seg, og får henne til å gjøre ting hun ikke vil. Nå har Jenta fått nok; Monster må ut. Problemet er bare at Monster ikke vil flytte. 

Monster i magen handler om hvordan Jenta og Monsteret må finne ut av det med hverandre. Om å savne noen av hele sitt hjerte, at det ikke finnes noen fasit på hvordan man er lei seg.


Annen informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Merk at dette er estimerte behov (strøm, riggtid, varighet etc). Nøyaktig informasjon kan vi komme tilbake til etter premiere og litt turnetid, dvs. midten av februar 2020. Bærehjelp: Ja, 4 personer ved ankomst/innrigg og ved utrigg (45 min etter ferdig forestilling)

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

100

Oppriggingstid

120 minutter

Nedriggingstid

75 minutter

Arena/rom

Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Forestillingen har publikum sittende på gulvet i halvsirkel rundt scenen, og trenger dermed kun flatt gulv (ikke fast amfi). Vi trenger likevel noe elevene kan sitte på, gjerne som gir litt amfieffekt (men ikke avgjørende). Dette kan være matter/puter/gymsalbenker e.l. Spillested: Oppvarmet Gymsal/ Samfunnshus/ Kulturhus med direkte innrigg og dobbeltdør. Garderobe: Et oppvarmet skifterom med tilgang til toalett, vann og speil.

Rimfrost produksjoner er et kunsterkollektiv som produserer scenekunst for barn, ungdom og voksne. Forrige produksjon, Tobias og dagen det smalt, laget i samarbeid med Hålogaland teater, vant Heddaprisen for beste barneforestilling i 2018. Nå er Rimfrost igang med en ny produksjon, denne gangen i samarbeid med Brageteatret: Monster i magen, skrevet av Lina Killingdalen. 

«Før så var magesekken min full av vanlige magesekkting sånn som tarmer og frokost og kanelsnurrer. Da hadde jeg en mamma. Så ble mamman min syk og bitteliten. Og da mamma ble bitteliten så dukka det opp et digert monsteregg inni her!»

Jenta har oppdaget at det har klekket ut et monster i magen hennes. Og monsteret får henne til å gjøre alle mulige dumme og teite ting. Ikke minst lager monsteret monstersaft som drypper når hun blir lei seg. Nå er oppgjørets time kommet: Monsteret må ut!

Monster i magen er en monologforestilling for 1. – 4.klasse. Gjennom Jentas øyne får vi oppleve hvordan hun prøver å ta kontroll over tilværelsen etter at mammaen hennes har gått bort. 

Bærehjelp: Ja, 4 personer ved ankomst/innrigg og ved utrigg (45 min etter ferdig forestilling)

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Møre og Romsdal fylkeskommune

Produsert av

Rimfrost produksjoner og Brageteatret

Utøvere

Kristine Myhre Tunheim

Andre medvirkende

Forestillingen turnerer med 3 personer: 1 skuespiller, 1 tekniker og 1 turnéleder/rigger. Vi har to personer med opplæring til hhv. tekniker og turnéleder. Hvem som blir med vil dermed avhenge av tilgjengelighet.

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Rimfrost produksjoner iscenesetter ny norsk dramatikk basert på egne idéer og konsepter. Produksjonene tar utgangspunkt i dokumentarisk materiale, men sluttresultatet spenner fra fiksjonsfortellinger til dokumentarteater. Tekstlig ligger fortellerteateret og den gode historien til grunn med variasjon i form, virkemidler og målgruppe. Våre produksjoner er alltid turnébare. Temaene vi jobber med kan være komplekse og bearbeides med grundighet og respekt, men det ferdige sceniske uttrykket i Rimfrost skal være tilgjengelig fylt med nysgjerrighet, tilstedeværelse og humor.

Rimfrost har siden 2010 vært under kunstnerisk ledelse av Kristine Myhre Tunheim, og består ellers av Alexander Rindestu og Jeanette Solbakken. Kompaniet drives prosjektbasert, og samarbeider med ulike kunstnere etter prosjektets retning og behov.

Rimfrost produksjoner vant Heddaprisen for beste barneforestilling 2018 for «Tobias og dagen det smalt» i samarbeid med Hålogaland Teater.

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Maria Haukås, tlf: +47 900 96 919, e-post: maria.haukas@mrfylke.no

Kontaktperson utøver

Siri Hallingby Børs-Lind, tlf: +47 416 69 830, e-post: siri.bl@gmail.com

Alexander (turnéleder uke 42/43) Rindestu, tlf: +47 983 10 442, e-post: arindestu@gmail.com