Kit Trio

arrow_back Produksjoner

Konserten tar utgangspunkt i klassiske verk og stykker komponert for mezzosopran, og her får publikum sjansen til å høre store operaarier i mer nedstrippet versjon. Celloen og fiolinen/bratsjen utgjør det eneste elementet i tillegg til sangen, som kan oppleves som både intimt og nært, men også overraskende stort. Kanskje det perfekte første møtet med operamusikk, med så stor variasjon i det musikalske uttrykket? Produksjonen er svært dynamisk og inviterer lytteren inn i et spennende univers, hvor musikken står i fokus. Vi tematiserer musikkens kraft som politisk virkemiddel, hvordan den gjenspeiler sin samtid i tillegg til å beskrive allmennmenneskelige følelser. Ved å trekke linjer til vår tid og musikk, vil elevene få sjansen til å reflektere over musikkens betydning i et samfunn og for enkeltmennesker.


Varighet

40 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

120

Oppriggingstid

60 minutter

Nedriggingstid

30 minutter

Arena/rom

Gymsal, Aula eller lignende

Antall utøvere

3

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Stoler eller benker plassert på tre sider rundt en spilleflate på 4x5m. Inntil fire rader på hver side. Publikum sitter på alle tre sider av utøverne. Se vedlagt grafisk framstilling av oppsett stoler og scene. Utøverne trenger to stoler uten armstøtte.

Klassisk musikk i akustisk trioformat. Et nært møte med tradisjonsrik klassisk operamusikk i ny drakt. Kan være et første møte med en ukjent musikksjanger for noen av elevene?

Arrangert av

Oslo kommune

Produsert av

DKS Oslo

Utøvere

therese helena Thylin Lindmark

Isa Caroline Holmesland

Kaja Fjellberg Pettersen

Tunde Gaspar

Andre medvirkende

Gruppenavn

Thylin Lindmark / Fjellberg Pettersen / Holmesland

Idé/opplegg

KIT Trio

Om kunstner / utøver / gruppe

Kaja Fjellberg Pettersen er en allsidig frilans cellist med base i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og NTNU Institutt for musikk, Trondheim. 

De siste årene har Kaja opparbeidet seg en rekke samarbeid på tvers av musikalske sjangre. Listen over artister hun har samarbeidet med er lang, og og inkluderer artister som Marit Larsen, Cezinando og Nils Bech, for å nevne noen. Til disse samarbeidene er hun ofte med som musikalsk arrangør, og får sjansen til å sette sitt personlige preg på det musikalske uttrykket. Hun driver til daglig strykeensemblet Oslo Strings, et ensemble bestående av frilans strykere i Oslo. Disse har etterhvert markert seg som et moderne ensemble, som har flere faste samarbeid i den rytmiske sjangeren, så vel som folkemusikk og jazz. Sammen driver de også ungdomsorkesteret Camerata Laranjeiras i Rio de Janeiro, Brasil – et sosialt prosjekt Kaja var med å starte i 2013.

 

Therése Thylin Lindmark er en mezzosopran fra Nord-Sverige med base i Oslo. Hun har en eksamen fra konservatoriet i Trondheim og operahøgskolen i Oslo.

For tiden jobber hun frilans, både som solist, og sammen med ulike ensembler i Sverige og Norge.

Tidligere har hun gjort operaroller som Wellgunde i Gøtterdämmerung på den Norske Opera & Balett, bukserollen Romeo i I Capuleti e i Montecchi, og Mercédès i Carmen med Arktisk Filharmoni.

Therése er med og driver musikkollektivet Skuggsystrar; en piano/sang duo som gjennom tverfaglige samarbeiden lyfter frem glemte, kvinnelige komponister. De har allerede hatt forestillinger ved ulike riksteatrer i Norge og Sverige samt skoleforestillinger i Norge.

 

Isa Caroline Holmesland er utøvende fiolinist og bratsjist med utdannelse fra Barratt Dues Musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun har jobbet i orkester som i Hovkapellet til den Kungliga Operan i Stockholm, Stockholms Radiosymphoniorkester, Norrlandsoperan, Kringkastingsorkesterte og Arktisk Filharmoni. Hun underviser i strykeorkesteret NOR59 med elever opp til høgskolenivå, vikarierer i profesjonelle orkestre og driver Oslo Strings SA og Camerata Laranjeiras AS med sine kollegaer.

Gjennom Oslo Strings samarbeider Isa med profilerte artister som Nils Bech, Cezinando, Gabrielle, Karpe Diem, Madrugada, Maria Mena, Ingebjørg Bratland for nå nevne noen. Mye av arbeidet består av å spille inn med diverse artister, filmmusikk, reklame ol, samt å skrive strykearrangement til ulike produksjoner. Oslo Strings har etablert seg til å bli en av de ledende strykeenemblene innen rytmisk musikk i Norge.

Tunde Gaspar (vikar for Therése Thylin Lindmark) kommer fra Budapest, der hun studerte sang ved Franz Liszt-akademiet. Etter endt mastergrad fortsatte hun studiene i Østerrike, Italia og i Sverige. Hun har deltatt i flere mesterklasser, blant annet med Eva Marton, Montserrat Caballe, Walter Moore, Georgeta Stoleriu, og Maris Skuja.

Hun frilanset i Belgia, Italia, Tyskland og Ungarn før hun ble ansatt ved operakoret i Malmö.

Hun har sunget i Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett siden 2015.

Produksjonen kan bidra til:

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Brita Meland, tlf: +47 960 91 850, e-post: brita.meland@osloskolen.no

Thomas Oxem, tlf: +47 951 58 962, e-post: thomas.oxem@osloskolen.no

Produsent/fagansvarlig

Thomas Oxem, tlf: +47 951 58 962, e-post: thomas.oxem@osloskolen.no

Kontaktperson utøver

therese helena Thylin Lindmark, tlf: +47 980 60 903, e-post: therese.thylin@hotmail.com