En sprekk i veggen

arrow_back Produksjoner

 

Gled dere til et kunstnermøte og verksted der omgivelsene kommer til syne på nye måter, hvor kroppen og sanseapparatet aktiveres; og blikket skal på skattejakt! En spennende visuell kunst produksjon som vil kunne engasere  alle! Dette er et lekent og utforskende verksted med ulike materialer, og i møte med den abstrakte kunsten. Det kreves ingen forkunnskap av deltakerne.

Kunstneren Anja Bjørshol jobber i ulike materialer som tre, metall, plast, tekstil, teip og funnene objekter i sine installasjoner. Når Anja jobber tas hele rommet i bruk og blir en del av verket. Det skapes en dialog mellom de ulike elementene og danner en komposisjon som får rommet til «å snakke». Det som allerede finnes i rommet aktiveres i samklang med objektene. I dette besøket har Anja med seg et lite utvalg materialer, og noen overraskelser som kan trigge sansene enda mer.


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Nei

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

30 minutter

Nedriggingstid

20 minutter

Arena/rom

Klasserom eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Praktisk informasjon til skoler om DKS produksjonen: En sprekk i veggen

SKOLEN MÅ FORBEREDE:

1. Rom for kunstenermøte og verksted: trenger minimum 6,5 x 8 meter ryddet plass • Skolen må rydde pulter til side før Anja kommer. • Det tar tid å rigge utstyret og opprydding etter hver økt. Derfor er det nødvendig at Anja bruker samme rom hele dagen.

2. Elevgrupper: lærer deler klassen inn i 8 grupper i forkant av gjennomføringen.  TIL INFO: Workshopen starter med at alle elevene sitter på gulvet mens Anja snakker og viser hva som skal jobbes med. Her er det fint hvis det blir en dialog og refleksjon mellom kunstner og elever. Deretter fordeles elev-gruppene, de får utdelt ulike materialer og tildeles en plass i klasserommet.

3. bærehjelp: Anja trenger hjelp til å bære inn 3 plastkasser når hun kommer. Alt kommer i håndterbart volum og maks 3-4 kg pr enhet.

4. opprigg: Anja trenger ca. 30minutter til å tilrettelegge workshopen før elevene kan komme inn. Trenger ikke hjelp i forbindelse med opprigg.

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Anja Bjørshol i samarbeid med Kulturdråpen v/ Monica Leander. Tilrettelagt for Dks turné i samarbeid med Dks Viken. 

Utøvere

Andre medvirkende

Gruppenavn

Anja Bjørshol / Kulturdråpen

Idé/opplegg

Anja Bjørshol i samarbeid med Kulturdråpen v/ Monica Leander.

Om kunstner / utøver / gruppe

Anja Bjørshol (f.1974) er billedkunstner og har i en årrekke arbeidet med kunstformidling og vært en del av Programrådet på Galleri F15 og Momentum kunstbiennale i Moss. Hun har bred erfaring med tilrettelegging av kunstuttrykk og formidling mot et mangfoldig publikum. Hun har kunstutdannelse fra Kunstakademiet i Krakow i Polen.

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Ole Jacob Evensen, tlf: +47 977 55 480, e-post: oleev@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Rami Maktabi, tlf: +47 415 55 937, e-post: ramim@viken.no

Kontaktperson utøver

Anja Sabrina Bjørshol, tlf: +47 995 17 795, e-post: anjabjoershol@yahoo.no