To menn og en tavle (Tilrettelagt)

arrow_back Produksjoner

«To menn og en tavle» er en vilter og morsom tegneforestilling med illustratørene Svein og Egil Nyhus som tegner og forteller for store og små. Tvillingbrødrene lager også en historie på tavla der publikum får være med å bestemme. Tegneshowet varer i 45 minutter og passer for alle barn fra 4 til 100 år, men i skolesammenheng særlig for 1.-7. trinn.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

45 minutter (Kan tilpasses)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Nei

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

15 minutter

Nedriggingstid

15 minutter

Arena/rom

Klasserom, Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

2

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

- Alle må få mulighet til å se og høre - Kan rigge til amfi med matter, benker, stoler, pultflater - Klasserom mer intimt enn gymsal

«To menn og en tavle» er en underholdende og livlig, enkel og blid crossover-forestilling der tvillingbrødrene, illustratørene og barnebokforfatterne Svein og Egil Nyhus kombinerer tegning (visuell kunst), fortelling (litteratur) og kroppsspråk (drama) på en pedagogisk måte. Brødrene tegner og dikter for og sammen med barna, og de lærer bort tegner- og fortellerknep. De ønsker å gi elevene en god opplevelse der og da, gi dem tro på egen fantasi og skaperkraft og inspirere til aktiv kreativitet med videre diktning og nye påfunn. Tegneshowet likner mer på improvisert teater enn på skolebesøk og forfattermøter der kunstnere forteller om det de har lagd. 

Opplegget krever ingen forberedelser og passer for både faglig sterke og svake elever. 

Etter 24 år med barneunderholdning, har Svein og Egil fått god trening i å snakke hyggelig med barn. For mange blir møtet med to prikk like, rare og sprelske tegnere en kulturopplevelse som skiller seg ut. Også lærere kan få ideer til formidling og kommunikasjon. 

Etter forestillinga legger Svein og Egil igjen et ark som takk for seg. På arket er det enkle tegneoppgaver og en liten påminnelse om hva de har gjort. Lærerne kan kopiere arket og dele det ut til elevene. 

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Svein Nyhus

Egil Nyhus

Andre medvirkende

Gruppenavn

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Kim Stidahl, tlf: +47 979 72 935, e-post: kims@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Svein Nyhus, tlf: +47 979 55 813, e-post: svein.ok@icloud.com