Tobias og dagen det smalt

arrow_back Produksjoner

"Det er mange som kaller Tobias for Cecilie. Nesten alle kaller han for det faktisk. Ikke engang mamma og pappa vet at Cecilie er Tobias. Og det er jo ikke så rart, for utenpå har han jentekropp, men inni seg er han en gutt." Sammen med den usynlige vennen Konrad kan Tobias være seg selv; verdens beste dinosaurekspert!

Tobias og dagen det smalt er en åpen og undrende forestilling om kjønn, identitet, dinosaurer og vennskap. Gjennom fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt; det er mange måter å være menneske på.

Tobias og dagen det smalt er produsert av Rimfrost produksjoner i samarbeid med Hålogaland Teater, og vant i juni 2018 Heddaprisen for beste barneforestilling.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

1 timer (60 minutter)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

4 bærehjelp ved inn- og utrigg. Oppstart utrigg 45 minutter etter siste forestilling er ferdig. Vi har endel tungt utstyr, så det er fint om bærehjelp er de eldste elevene, gjerne ungdomsskoleelever eller voksne.

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

100

Oppriggingstid

120 minutter

Nedriggingstid

75 minutter

Arena/rom

Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

4

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Oppvarmet gymsal/samfunnshus/kulturhus med dobbeltdør og direkte innrigg uten trapp. Obs! Det er viktig at lastebilen kan kjøre helt til inngang, fordi vi har mye tungt utstyr. Spilleareal: 9 m i bredden, 9 m i dybden og 4 m i høyden. Hvis forestillingen spilles på flatt gulv (eks gymsal) må publikum plasseres i amfi. Eks oppbygd med matter, benker og stoler. Det går også an å bruke kortrapper eller sceneelementer til dette. Dette er viktig for at alle elevene skal få sett godt. Garderobe: Et oppvarmet skifterom med tilgang til toalett, vann og speil.

Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne om kjønnsidentitet og å være født i feil kropp. Resultatet er en historie om at det er mange måter å være menneske på - fortalt med humor, spenning og fantasi.

Vi vil gi barn og voksne et hverdagsspråk rundt det å være annerledes og kjønnsidentitet. Gjennom dette vil vi bryte fordoms- og språkbarrieren som skaper unødig avstand til temaet kjønnsmangfold. Tilnærmingen vår til temaet er letthet og undring. 

Sammen med pedagoger er det utviklet lærerveiledning til forestillingen med forslag til for- og etterarbeid rundt tematikk og innhold. 

 

 

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Møre og Romsdal fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Tonje Dreyer Sellevoll

Christen Andre Kick Mentzoni

Sebastian Legard

Hans Røine

Andre medvirkende

Gruppenavn

Rimfrost produksjoner SA

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Ingvild Skotheim Aksoy, tlf: +47 928 66 517, e-post: ingvild.skotheim.aksoy@mrfylke.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Siri Hallingby Børs-Lind, tlf: +47 416 69 830, e-post: siri.bl@gmail.com

Tonje Dreyer Sellevoll, tlf: +47 415 12 523, e-post: tonjedreyersellevoll@gmail.com